Riba-roja crearà aparcaments per a patinets elèctrics en edificis públics

patinetes

L’Ajuntament aprova una moció sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta, per unanimitat, sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) en la localitat i l’aposta per una conducció segura i responsable. La moció ha sigut aprovada per tots els partits amb representació en el ple, el PSPV, el Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida-Podem i Vox.

La moció subratlla la necessitat d’augmentar les campanyes d’informació als usuaris dels patinets elèctrics, especialment els joves, perquè la realitat actual “és que no tots són conscients del que implica circular a 25 quilòmetres per hora; per això és tan important les campanyes d’informació, com també de formació sobre educació viària, en els centres educatius i per a la ciutadania”.

El text plenari incidix, també, en la formació de la policia local per a estar completament actualitzats amb la normativa i, d’esta manera, aconseguir el seu compliment de la manera més segura i adequada possible. Per a això, a més, la policia local està treballant en un projecte pilot sobre tots els aspectes possibles i l’ús dels patinets elèctrics, des de triar el tipus i model per als trajectes a realitzar, així com analitzar les maniobres que, estadísticament, són més perilloses per a la conducció.

La moció recorda que el consistori “és pioner i en altura de mires sempre ha estat per davant en la seguretat i, per això, ja ha anat treballant a adaptar-se en els nous usos del VMP, costums socials i laborals, i a les necessitats ambientals marcades per les normatives europees, que va portar l’any 2020 a aprovar l’ordenança municipal de circulació, seguretat viària i mobilitat sostenible i accessible”.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria durà a terme diferents campanyes informatives en els canals corresponents municipals i desenvoluparà controls policials en la via pública, per a previndre i garantir així la seguretat viària en la localitat. Existirà, també, una coordinació directa amb les àrees de mobilitat i urbanisme, per a planificar i complir el pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS).

L’ordenança municipal sobre els vehicles de mobilitat personal se centra en les normatives que més afecten la seguretat directa dels usuaris dels patinets elèctrics, així com els aspectes a tindre més en compte: recomanació d’utilitzar el casc de seguretat, respectar la preferència dels vianants, només un ocupant per vehicle, circular per la dreta i, a més es recomana una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers.

La normativa local de Riba-roja de Túria se centrarà, també, en la prohibició de circular per voreres i zones per als vianants, l’ús d’auriculars o telèfons mòbils durant la conducció dels citats vehicles i hauran d’utilitzar enllumenat i peces reflectores durant les hores nocturnes, i es fixa en 15 anys l’edat mínima per a conduir este tipus de vehicles que hauran de respectar les normes generals de circulació.

La moció conclou que, des dels grups polítics, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Unitat d’Educació Viària de la policia local “som conscients que treballar en la matèria de seguretat per als vehicles de mobilitat personal és primordial davant la necessitat de donar a conéixer als veïns i veïnes del nostre municipi informació de qualitat i pràctica sobre la seguretat viària”.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “la sensibilitat que ha demostrat el ple municipal davant una problemàtica creixent que es viu a les ciutats amb els patinets, principalment, i la seua incidència sobre la resta de la societat, per això, és necessari intensificar les campanyes de formació en tots els àmbits possibles per a garantir una convivència entre vianants, patinets i la resta de vehicles en la via pública”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà