La Diputació ajuda a Riba-roja a captar fons europeus per a reforestar les zones calcinades

fondos europeos

El diputat de Fons Europeus s’ha reunit amb l’alcalde

Després dels dos incendis que han tingut lloc durant la primavera en Riba-roja, la Diputació de València vo lajudar a l’Ajuntament de la localitat del Camp de Túria a buscar fons europeus, ambl’objectiu de finançar la reforestació de les zones cremades, l’eliminació de la canya i la recuperació i manteniment del Parc Natural del Túria.

El diputat de Fons Europeus de la corporació provincial, Juan Ramón Adsuara, s’ha reunit amb l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, amb la finalitat d’abordar les opcions de captació de finançament comunitari per a escometre projectes dirigits a la reforestació i la prevenció d’incendis.

“Des de la Diputació ens hem posat com a prioritat atendre totes les sol·licituds d’ajuda dels municipis de la província per a facilitar-los l’obtenció de fons europeus. Comptem amb personal especialitzat que posem a la disposició dels ajuntaments per a assessorar-los i orientar-los a trobar la milloro pció de captar estes ajudes”, ha subratllat Juan Ramón Adsuara.

Tres opcions

Una de les possibilitats que s’han analitzat al llarg de la trobada és l’oportunitat que té la Diputació de València de participar com a soci en un projecte europeu del programa interregEuromed, que està dirigit a la reforestació en zones hidrogràfiques, sent la zona de Riba-roja de Túria un lloc òptim per a realitzar el projecte pilot, ja que complix les condicions expressades en esta iniciativa.

Una altra alternativa que s’ha tractat durant la reunió consistix en el fet que siga “la pròpia corporació provincial la que lidere una conurbació que incloga a les diferents localitats del Parc del riuTúria, amb la finalitat de sol·licitar fons europeus per a la protecció contra incendis”, ha avançat Adsuara.

La tercera de les opcions que s’estudiaran per a ajudar a Riba-roja és la que siga l’Ajuntament el que presente un projecte per a captar ajudes comunitàries amb la col·laboració de la institució provincial.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà