Riba-roja s’adhereix al conveni amb la Generalitat per a la promoció de vivendes de protecció pública

vivienda ribarroja

L’acord del ple ha comptat amb el suport de tots els grups

L’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat la seua adhesió al conveni marc de col·laboració amb la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a la construcció d’habitatges de protecció pública en la localitat. L’acord del ple municipal ha comptat amb el suport de l’equip de govern del PSPV, a més del suport de la resta de grups amb representació municipal, PP, Compromís, EU-Podem i Vox.

El període de vigència de l’acord entre totes dues parts, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria d’una banda i Generalitat Valenciana i Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per un altre, està fixat en un total de quatre anys, segons està contemplat en la clàusula novena del contracte rubricat entre totes dues parts, el conveni de les quals marc es va signar el passat 2 d’abril d’enguany.

El text aprovat pel ple municipal recorda que les bases de règim local preveuen com a competències pròpies de les administracions locals “la promoció i gestió de l’habitatge de protecció pública amb criteris de sostenibilitat financera” i, a més, afig que les competències dels municipis valencians adquireixen, entre altres de les seues facultats pròpies, “la promoció i gestió d’habitatges”.

L’aprovació d’aquesta adhesió queda a costa d’un altre conveni entre l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Generalitat Valenciana per a la construcció dels habitatges socials en el municipi en el qual es detallaran els aspectes tècnics i més concrets de l’oferta d’habitatge públic. D’aquesta manera, la localitat disposaria d’un total de 50 habitatges socials.

Cal recordar que el passat 2 d’abril es va signar un conveni de col·laboració institucional en el marc de la col·laboració institucional entre la Generalitat i la FVMP amb l’objectiu d’abordar la problemàtica de l’habitatge en el conjunt de la Comunitat Valenciana i, d’aquesta manera, mobilitzar sòl públic existent per a la promoció i construcció d’habitatges de protecció pública.

L’acord del ple municipal de Riba-roja de Túria compta amb el beneplàcit municipal a través d’una provisió de l’alcalde, Robert *Raga, sobre la necessitat de procedir a adherir-se al conveni de col·laboració entre les entres administracions, ajuntament, Generalitat i Federació Valenciana de Municipis, per a l’impuls dels habitatges públics en el marc de la col·laboració públic-privada.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha recordat que va ser al setembre de l’any 2022 quan l’ajuntament va cedir a la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl una parcel·la municipal de 1.179 metres quadrats i una edificabilitat de 4.096 metres quadrats.

L’estudi tècnic municipal estableix la possibilitat de construir fins a 28 habitatges protegits, 24 d’elles amb tres dormitoris i altres 4 de dos dormitoris i àtic, a més d’un soterrani amb garatge i trasters per a cadascuna dels habitatges.

A més, cal assenyalar que la parcel·la cedida estava inclosa dins del programa 6 de Fons MRR d’ajuda a la construcció d’habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients del pla de recuperació, sense oblidar que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va crear l’any 2021 l’Agència de l’Habitatge que ofereix, d’altra banda, un servei integral d’informació i prestacions en matèria d’habitatge a la ciutadania.

L’alcalde Robert Raga ha destacat “el compromís que aquest ajuntament i aquest equip de govern en la cerca de solucions i alternatives a la falta d’habitatge públic per a moltes famílies i joves i, per això, és necessari dur a terme mesures i programes que ajuden a la construcció de més habitatges accessibles a totes les persones amb majors dificultats”.










Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà