Riba-roja constitueix la taula de benestar animal

L’Ajuntament abordarà diverses actuacions en coordinació amb les associacions animalistas

L’Ajuntament de Riba-roja del Túria ha constituït oficialment la Mesa de Benestar Animal, convocada per l’alcalde i presidida per la regidora de Benestar Animal, Raquel Pamblanco. Aquesta iniciativa té com a objectiu reforçar les polítiques de protecció i benestar animal en el municipi.

La comesa de la nova Mesa se centrarà en realitzar el seguiment de les actuacions municipals en l’àmbit del benestar animal, així com analitzar i avaluar les propostes municipals en relació a aquest àmbit. Un altre dels objectius serà fomentar la col·laboració i la coordinació amb altres entitats o associacions que intervinguen en l’àrea del benestar animal. També està previst la creació de taules de treball, formular propostes i suggeriments als òrgans municipals i debatre i aprovar un informe sobre les actuacions realitzades, així com de les propostes i iniciatives per a millorar. 

La regidora de Benestar Animal, Raquel Pamblanco, va valorar positivament la constitució de la Mesa, destacant: “La creació d’aquesta Mesa és un pas fonamental per a reforçar les nostres polítiques de benestar animal. Amb la col·laboració de tots els integrants, podrem implementar estratègies més efectives i assegurar una millor qualitat de vida per als animals en el nostre municipi.”

La Mesa de Benestar Animal està integrada per representants de la Policia Local, de l’àrea de Benestar Animal, al costat de representants de les associacions de gats i de gossos, així com de les clíniques veterinàries i l’empresa adjudicatària de recollida d’animals. Tots aquests membres participaran activament en les funcions i competències de protecció en matèria de benestar animal, confeccionant un organisme transversal que inclou a totes les parts implicades en la matèria. 

En la seua primera convocatòria i després de la composició de la Mesa, es va abordar el Pla de Gestió Ètica de Colònies Felines, una necessitat sorgida per a aprovar un pla que contempla l’actual diagnòstic sobre la situació d’aquestes colònies. Aquest pla té com a finalitat buscar solucions als problemes associats a la presència de colònies felines en el municipi, millorar la seua qualitat de vida, disminuir l’impacte sobre la fauna salvatge i evitar potencials riscos per a la salut pública, mitjançant protocols d’actuació i accions. El següent pas serà l’estudi per a l’aprovació pel Ple del Pla, que contindrà el sistema de recuperació i acolliment d’animals i la promoció de campanyes de conscienciació específiques, així com vetlar per l’actualització de la informació relativa al benestar animal en la web de l’Ajuntament i suggerir propostes en matèria d’adaptació a les ordenances municipals a la Llei Estatal i Autonòmica de Benestar Animal.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà