Riba-roja destina 10.000 euros per als aliments per a celíacs

celiacos

L’Ajuntament aprova les bases reguladores d’estes ajudes 

L’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat les bases reguladores per a la concessió d’ajudes econòmiques destinades a finançar la compra d’aliments elaborats per a persones celíaques al llarg del passat any 2023.

Les ajudes econòmiques, dotades en una partida pressupostària amb fins a 10.000 euros, es van instaurar en 2016 per l’actual govern per a finançar estos productes.

El programa està enfocat a les persones de Riba-roja de Túria amb un diagnòstic mèdic de celiaquia amb l’objectiu de minorar el cost econòmic afegit que suposa esta malaltia a l’hora d’adquirir els aliments elaborats, tractats o preparats especialment per a respondre a les necessitats particulars dels afectats per esta patologia. D’esta manera, els beneficiaris podran sol·licitar les ajudes previstes en les bases reguladores.

Els futurs sol·licitants hauran de reunir una sèrie de condicions i requisits establits com haver sigut diagnosticat amb la celiaquia amb el corresponent certificat mèdic. En el cas de les persones menors o amb una incapacitat legal, l’ajuda econòmica recaurà en el tutor o representant legal, a més de la necessitat d’estar empadronat al llarg de l’any 2023 en el terme municipal de Riba-roja de Túria.

Els beneficiaris d’este programa no podran, tampoc, concórrer en cap circumstància que ho impedisca en la llei general de subvencions, i hauran d’acreditar-ho a través d’una declaració responsable davant l’òrgan encarregada de concedir les ajudes econòmiques. A més, hauran d’estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries i de la seguretat social i de les obligacions fiscals amb l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

La presentació de la sol·licitud es podrà realitzar de manera presencial en el registre general d’entrada de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria en horari laboral o de manera telemàtica en la seu electrònica corresponent, i aportar, a més, la documentació estipulada sobre aquest tema. Entre elles, destaca la sol·licitud de subvenció ajustada a les bases reguladores, amb la còpia del llibre de família, informe mèdic on conste el diagnòstic de celiaquia i, finalment, la relació dels gastos subvencionables. Els gastos corresponents a productes especialitzats per a persones celíaques s’hauran d’acompanyar de la còpia de les factures corresponents a cada gasto i justificant i el model oficial de fitxa de manteniment de tercers del sol·licitant. Es concedirà un termini de 10 dies hàbils en el cas de l’absència d’algun document o quan la sol·licitud no reunisca els requisits necessaris.

L’àrea de promoció de la salut formularà una proposta d’adjudicació de les ajudes que es traslladarà, a continuació, a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, l’acord de proposta del qual provisional de concessió econòmica podrà ser recorregut ena un termini de deu dies hàbils amb les al·legacions pertinents. Finalment, després de la revisió i estudi de les al·legacions, s’emetrà la proposta d’adjudicació definitiva de les ajudes.

Els criteris objectius per a la concessió de les subvencions es basen en el càlcul que es realitza en dividir la quantitat total pressupostada entre totes les sol·licituds que s’hagen rebut i que estiguen degudament emplenades i se cenyisquen als requisits de les bases reguladores. No es podran concedir subvencions per un import major del qual s’haja justificat degudament d’acord amb les bases. A més, la quantitat econòmica sobrant es repartirà proporcionalment entre la resta de beneficiaris.

Les factures presentades justificatives per a rebre les ajudes econòmiques hauran d’estar expedides a nom de la persona diagnosticada de celiaquia o en el cas de menors d’edat o persones incapacitades d’algun tutor legal, estar expedides l’any 2023, ajustar-se al contingut exigit en el reglament de regulació de les factures, en la factura ha de constar i acreditar que els productes són especialitzats per a les persones celíaques.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que estes ajudes “són molt importants per a totes aquelles persones que patixen de patologies relacionades amb la celiaquia de forma des de l’ajuntament contribuïm per a minorar els gastos que suposen diàriament adaptar la seua alimentació amb productes que poden tolerar i no els afecten la seua salut; el bon acolliment de les anteriors edicions ens han impel·lit a continuar amb este programa pioner en l’àmbit de la Comunitat Valenciana”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà