Riba-roja acosta als barris les Festes d’Agost

L’Ajuntament programa activitats d’oci per a tots els públics del 9 al 15 d’agost

Riba-roja de Túria dona el tret d’eixida a les seues festes en honor a la Mare de Déu d’Agost el proper divendres 9 d’agost amb el pregó i amb un espectacle de música i dansa de l’alumnat dels Conservatoris Professionals Municipals de Riba-roja.

Una sensacional arrancada per a un programa festiu que portarà nombroses activitats d’oci fins als diferents barris del municipi vertebrats per les sis falles de la localitat. Fins al 15 d’agost, i coincidint amb la festivitat nacional del Dia de l’Assumció en totes les comunitats, l’Ajuntament de Riba-roja aposta, de nou, per acostar les diferents activitats culturals i lúdiques als barris, amb una atractiva proposada festiva que comptarà amb música, monòlegs, animació infantil, cinema de barri i gastronomia típica valenciana, com la paella valenciana o la tradicional orxata i fartons.

El dissabte 10 d’agost se celebrarà el popular concurs de paelles en l’Avinguda de la Pau i es cuinarà una paella gegant que serà degustada per totes les persones que s’acosten al recinte, així com gelats per a totes i tots. El consistori posarà la llenya, l’arena i amenitzarà amb música la vetlada, a càrrec dels valencians La Golfería.

Els més xicotets podran gaudir el diumenge 11 d’agost a partir de les 19.30 hores del teatre infantil al Parc Municipal Maldonado amb la companyia Rebombori Cultural que ens submergirà amb l’espectacle ‘Un mundo raro’, en un fascinant viatge que abordarà valors com l’empatia, la tolerància o la inclusió. La jornada es completarà amb la projecció de la pel·lícula Mòmies.

El dilluns 12, l’activitat es localitzarà en la Plaça Adolfo Suárez, amb castells unflables aquàtics i berenar popular. Ja a la nit, en la Plaça de l’Experiència, la Nit del Major, amb l’actuació del Mag Maili i el xou ‘Cabaretísima’ de la companyia The Working. L’animació infantil es traslladarà la vesprada del 13 d’agost al carrer Eres Altes i al carrer Edeta, es projectarà el film d’acció, Missió Impossible a les 22.45 hores

Una de les esperades serà la Nit Remember, que arribarà el 14 d’agost a la Plaça de l’Ajuntament de la mà dels Djs Vicente Belenguer, Jesús Brisa, Dani Ibáñez i Dani Cortijo. Els èxits nacionals i internacionals dels 90’s per a una nit emblemàtica, amb la participació de Fadrins’24.

La pilota valenciana tindrà un protagonisme especial en estes festes. El Trinquet Municipal El Rullo acollirà el Trofeu Riba-roja, amb semifinals els dies 7 (De la Vega-Hilari vs J Palau- Tomas II) i 9 d’agost (Francés-Monrabal vs Puchol II-Santi) i la gran final el 14 d’agost a les 20.00 hores, resultant els classificats en totes dues semifinals.

El dia gran, festivitat de la Verge d’Agost, la vesprada serà per als més xicotets, amb un taller d’alfàbegues, a càrrec de la Junta Local Fallera. A les 19.00 hores se celebrarà el tradicional Pasacarrer d’Alfàbegues, amenitzat per la Xaranga El Minaor i per la música de ‘tabal i dolçaina’. Els carrers de Riba-roja s’ompliran, una vegada més, del perfum inconfusible d’estes espectaculars plantes. Més tard, es durà a terme la missa solemne en honor de l’Assumpció de la Nostra Senyora, que posarà fi a les festes patronals de la localitat.

“Portem diversos anys acostant les festes als diferents barris, per a involucrar a tots els veïns i veïnes i recuperar les tradicionals ‘nits a la fresca’ d’antany. Són dies de diversió, però també de germanor i unió, per la qual cosa esta és la millor manera de fomentar esta convivència. A més, un any mes, hem apostat per col·laborar a les urbanitzacions a les quals oferim alguna proposta lúdica”, subratlla l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.

Cinema a les urbanitzacions

L’Ajuntament de Riba-roja ha volgut ser present un any més en les festes organitzades per les associacions de veïns i comissions de festes de les urbanitzacions i ha programat diferents sessions de cinema d’estiu, amb servici de crispetes i cotó de sucre inclòs. Estrenes com a Mòmies es projectaran el 17 de juliol a la urbanització Masia de Traver i el 20 de setembre a la urbanització Entrenaranjos, les aventures de Mario Bros, aterraran el 21 de juliol en Els Pous de Martí, el 3 d’agost en el Club Social de La Reva i el 10 d’agost en el Poliesportiu de la València La Vella. Finalment, la pel·lícula protagonitzada per Tom Cruise, Missió Impossible, es projectarà en La Llobatera el 10 d’agost, omplint de bon ambient tots els racons de Riba-roja de Túria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà