Riba-roja unifica les pèrgoles de les terrasses dels bars i els restaurants

terraza ribarroja

Per a adaptar-los a les necessitats de la via pública i garantir la convivència amb els veïns

L’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat una modificació de l’actual ordenança reguladora per a la instal·lació de taules i terrasses dels bars i establiments d’hostaleria situats en el terme municipal. L’objectiu dels canvis introduïts en el text jurídic pretén adaptar les terrasses a les necessitats i a la nova realitat derivada de l’època de la pandèmia del covid.

El nou text incidix, principalment, a unificar els criteris i les característiques de les pèrgoles que s’instal·len en la via pública en esta mena d’establiments i al temps regular una convivència en harmonia amb els veïns. El ple ha aprovat estes modificacions afavorides per l’equip de govern del PSPV amb el suport, a més, d’Esquerra Unida-Podem i l’abstenció del Partit Popular, Vox i Compromís.

L’actual ordenança va ser aprovada pel ple municipal al juny de l’any 2021 i ara s’introduïxen determinats canvis i modificacions per a adaptar-los a la nova realitat que es va crear a partir de la irrupció de la pandèmia pel covid. El text legal incidix en les delimitacions de les terrasses i pèrgoles, la contaminació acústica, els fums i les olors que poden provocar als veïns i una regulació detallada en les zones per als vianants.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha abordat les superfícies que ocuparan les terrasses dels establiments d’hostaleria les dimensions de la qual s’adaptaran a l’aforament del propi local de manera que no es produïsca un problema sanitari amb l’aprovisionament d’aliments superiors a la seua capacitat. Els criteris tècnics de capacitat del local i l’entorn circumdant seran els principals aspectes que es tindran en compte.

L’ordenança modificada prohibix la realització de qualsevol tipus de menjar en la via pública, la instal·lació d’elements de reproducció sonors a les terrasses o la instal·lació de barres per a preparar begudes o elaborar menjars per a la venda als usuaris, per a previndre possibles problemes de fums o olors. Les zones per als vianants i les places tindran una consideració especial per a evitar que la instal·lació de terrasses puga suposar un menyscapte a l’alteració del destí natural d’este.

Les autoritzacions de les terrasses es concediran per part de l’alcaldia i es prorrogaran mentres no s’acorde la seua caducitat, revocació o la sol·licitud expressa del propi interessat. El règim d’horaris s’establix fins a les 1.30 hores els caps de setmana i vespres de festiu, la resta de dies acabarà a les 0.30 hores, excepte limitacions per necessitats o situacions determinades.

La terrassa no podrà afectar els accessos a locals o edificis contigus, mentres que el nombre de pèrgoles i taules dependrà de les condicions de la via pública on s’instal·len per a no entorpir el pas. L’ordenança preveu un règim de sancions per a les infraccions comeses en funció de l’origen de cadascuna d’elles, a les lleus s’aplicaran una sanció d’entre 100 i 300 euros, les greus d’entre 301 i 600 euros i, finalment, les molt greus d’entre 601 i 1.200 euros, a més de la suspensió de l’autorització d’un, tres i sis mesos, respectivament.

L’ordenança de Riba-roja de Túria definix les característiques tècniques de les pèrgoles, amb colors blanc, blanc trencat, bordeus, negre o gris. Es permetrà la instal·lació de tarimes de fusta per a facilitar l’accessibilitat a l’espai, mentres que en els laterals tindran una part inferior opaca, i l’estructura podrà ser d’alumini, acer inoxidable, ferro lacat o fusta tractada. Es podran utilitzar estructures en blanc, negre o plata, mentres que el material de tancament serà de lona de PVC i es prohibix l’ús de vidres.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que les modificacions introduïdes “responen a la nova realitat que vivim actualment en el que les terrasses dels establiments són un punt de socialització important al poble, i per això, tractem de conciliar els interessos de l’hostaleria amb la resta de la via pública i amb el descans dels propis veïns i edificis pròxims”

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà