Riba-roja treballa per garantir unes festes respectuoses i lliures de violència sexual

Fadrins

El consistori s’adherix al protocol d’actuació contra les violències sexuals en espais d’oci

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha reforçat el seu compromís de lluita contra la violència cap a les dones en l’àmbit d’espectacles públics, activitats recreatives i d’oci i espais festius. A l’agost de 2023 la regidoria d’Igualtat llançava el protocol local contra agressions sexistes per a les seues festes locals i ara, se suma a l’adhesió del “Protocol d’Actuació contra les Violències Sexuals en Espais d’Oci”, promogut per la Generalitat Valenciana a través del Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona i la Vicepresidència i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda.

Esta iniciativa subratlla el compromís del consistori en la lluita contra la violència sexual en els espais d’oci i reforça la seua determinació per oferir entorns segurs i lliures d’agressions.

Com a part de la seua adhesió, l’Ajuntament es compromet a continuar atenent i informant, com fins ara vènia fent, a les víctimes de violència sexual en els seus espais d’oci, proporcionant informació rellevant com els contactes telefònics i les ubicacions dels servicis especialitzats. A més, es designarà a una persona responsable de l’execució del protocol en locals i esdeveniments d’oci. Esta persona encarregada vetlarà per la correcta implementació de les mesures, i s’assegurarà que les pautes a seguir en casos de violència sexual estiguen visibles i accessibles per al personal a través de mitjans de fàcil accés com són WhatsApp i codis QR.

L’Ajuntament també s’enfoca en la conscienciació i prevenció de situacions de violència sexual, promovent la sensibilització en els seus espais d’oci i festivals, i utilitzant in situ el distintiu “ESPAI LLIURE D’AGRESSIONS SEXUALS”.

Este protocol sorgix de la premissa que l’oci “no hauria de ser un perill per a les dones”. En el marc de les seues competències, el Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona de la Generalitat Valenciana ha impulsat accions orientades a la detecció i identificació de situacions de violència sexual en àmbits d’espectacles públics, activitats recreatives i d’oci, com a festes populars, discoteques, sales de concert, bars musicals i festivals. Estes accions advoquen per canvis estructurals que reduïsquen la incidència d’estes violències, transformant ambients, creences, comportaments i actituds cap a una societat més igualitària.

El protocol establix actuacions preventives i operatives tant cap a la víctima com cap a l’agressor en cas de produir-se algun tipus de violència sexual en espais públics i privats d’oci, així com per a les entitats que promouen estes activitats. Amb la firma d’este document, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria reafirma la seua voluntat de continuar sent un territori segur enfront de possibles agressions sexuals, oferint una resposta social adequada i efectiva, donant l’atenció que necessiten les víctimes.

“Volem que les nostres festes i llocs d’oci siguen espais segurs i lliures de violència. Que totes les dones puguen gaudir d’un ambient festiu, segur i respectuós. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria avança amb passes de gegant en matèria d’igualtat, tant amb el protocol municipal contra agressions sexistes i ara amb l’adhesió al protocol de la Generalitat Valenciana, fem un pas més cap a l’enfortiment de les accions locals de lluita per la igualtat i prevenció de la violència sexual.”- apunta la regidora d’Igualtat, Raquel Pamblanco.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà