Riba-roja promou la formació de la ciutadania en competències digitals

L’Ajuntament ha subscrit un conveni amb Adecco

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha subscrit este matí un conveni de col·laboració amb la consultora Adecco, amb l’objectiu de formar en competències digitals especialment als col·lectius en risc d’exclusió social i a altres col·lectius com a persones majors i joves que manquen encara d’esta formació.

La iniciativa #Bretxa Digital, finançada pels fons Next Generation de la UE i impulsada per la Conselleria d’Innovació, Indústria i Comerç, pretén acabar amb la ‘bretxa digital’ i facilitar a la ciutadania una ferramenta bàsica per a accedir als servicis públics i privats en els quals les noves tecnologies juguen un paper cada vegada més predominant.

D’esta manera, els veïns i veïnes de Riba-roja podran accedir a un catàleg en el qual figuren un total de 16 cursos, en modalitat presencial o elearning. Cada persona podrà únicament cursar una acció formativa. Entre els cursos oferits figura el maneig del mòbil, les xarxes socials, la cerca d’ocupació per internet, la creació de continguts, la ciberseguretat o l’ús de les aplicacions més utilitzades en intel·ligència artificial, entre altres.

La formació es durà a terme en les instal·lacions del Centre Social i Centre d’Informació Juvenil fins a juny de 2026. Cada curs tindrà una duració de 20 hores i estarà adaptada a Nivell de formació bàsic (1 i 2) i mitjà (3 i 4), segons el perfil del participant.

Des de 2015, l’Ajuntament de Riba-roja de Riba-roja té un ferm compromís amb la formació en coneixements bàsics sobre diferents ferramentes tecnològiques que ajuden a reduir la bretxa digital. En esta línia, el consistori va repartir al juny de 2020, catorze tauletes a persones majors per a afavorir a este col·lectiu l’accés gratuït a internet.

Esta iniciativa es va completar amb la impartició de xarrades dirigides al col·lectiu de majors per a facilitar la realització de tràmits de manera telemàtica, l’ús del WhatsApp i en col·laboració amb la Policia Local, es va abordar el tema de les fake news o possibles estafes a través de la xarxa, per a capacitar als usuaris i usuàries que utilitzen de manera segura els sistemes i dispositius informàtics.

“Tenim el compromís de continuar facilitant els recursos necessaris perquè tots els veïns i veïnes de Riba-roja puguen estar connectats digitalment, especialment per a l’accés a tràmits oficials i a poder millorar la seua ocupabilitat.”, subratlla l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.

Raga ha agraït a la conselleria d’Innovació Indústria i Comerç que, a través de fons europeus, desenrotlle este tipus d’iniciatives.

Els interessats poden consultar ampliar la informació a través de la web www.brechadigital.info o informar-se en el Servicis Socials, Edifici La Botaia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà