Riba-roja perdrà 1’9 milions d’euros durant dos anys pel ‘no’ del PP a la senda d’estabilitat en el Congrés

pleno ribarroja

El PSPV presentarà una moció en el ple en la qual exigeix al PP donar suport als objectius de dèficit

El PSPV de Riba-roja de Túria presentarà una moció al pròxim ple ordinari en la qual exigirà al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que reclame al seu partit el suport dels objectius de dèficit aprovats pel Consell de Ministres i que permetran al voltant de 12.000 milions d’euros de capacitat de despeses en els pròxims dos anys.

El grup socialista de Riba-roja de Túria xifra en 1’9 milions d’euros els diners que l’ajuntament no podrà destinar a despesa addicional durant els pressupostos dels anys 2025 i 2026 per la negativa del Partit Popular a donar suport a aquest projecte d’estabilitat que permetria finançar àmbits tan importants com la sanitat, l’educació i els serveis socials.

En el cas de la Comunitat Valenciana, la falta de suport a aquest projecte d’estabilitat suposaria la pèrdua d’al voltant d’altres 1.000 milions d’euros en els fons addicionals fins a l’any 2027. La moció del PSPV insisteix a sol·licitar del Partit *Popualr de la Comunitat Valenciana “el cessament en la baixada d’impostos en les rendes més elevades mentre reclama més diners al Govern d’Espanya i retalla en els serveis públics dels valencians i les valencianes”.

La proposta del Govern d’estabilitat per als anys 2025 i 2026 xifra en 0% la xifra del dèficit pressupostari en les administracions públiques, en les quals s’inclouen els ajuntaments, mentre que de no aprovar-se suposaria en el cas de Riba-roja de Túria que no podria gastar 638.062 euros en el pressupost de 2025 i altres 1.333.862 euros en els comptes de l’any 2026 fins a aconseguir els 1’9 milions d’euros entre totes dues anualitats. Aquesta situació obligaria a deixar de destinar tots aquests diners en àmbits com la sanitat, educació o els serveis socials.

El secretari general del PSPV de Riba-roja de Túria, Robert *Raga, ha lamentat que el Partit Popular “anteposa una altra vegada els seus interessos partidistes en lloc de pensar en el benestar de les persones ja que la seua negativa impedirà destinar una quantitat de diners molt importants en els serveis públics, com la sanitat, l’educació o els serveis socials; per això, seria molt important que el Partit Popular de Riba-roja de Túria done suport a aquesta moció en la qual l’important són els ciutadans i la millora constant dels serveis públics”.

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà