9 d’Octubre: Riba-roja plena els carrers de música i danses valencianes

9octubre Ribarroja

El trinquet acollirà el trofeu de pilota valenciana

Riba-roja se suma als tradicionals festejos amb motiu del 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb un programa d’activitats del 5 al 9 d’octubre, amb esdeveniments culturals, musicals i esportiu amb una proposta oberta i variada per a tots els públics.

Els acteses van iniciar el 5 d’octubre a l’Auditori Municipal, amb la cinquena edició el Cicle Bandístic ‘Ara sona Riba-roja’ amb la participació de la Unió Musical de Yátova, la Societat Unió Musical de Soneja i la Banda Simfònica VLa Unió Musical de Riba-roja.

Hui es podrà gaudir del Festival de Guitarra Siscordes, a partir de les 20 hores en La Cebera amb les actuacions del grup local Epi i Blues, Helen Helen i Deaf Devils.

El 9 d’octubre, la jornada començarà amb l’acte de signatura en el Llibre d’Honor municipal a les 10.30 hores per part de les Falleres Majors de Riba-roja, Beatriz Martín i Marta Ruiz.

A les 11 hores, tindrà lloc la Baixada de la Reial Senyera i el discurs institucional a càrrec de la reconeguda poeta d’origen xilé establida a València, recentment guanyadora del XXIII Premi Internacional de Poesia León Felipe, Mar Busquets Mataix.

A continuació, se celebrarà la tradicional processó cívica, pels carrers 9 d’ octubre, Plaça*Constitució, carrer Rei En Jaume i carrer Major, que comptarà amb la participació dels Gegants i cabuts de Els Bessons, l’Associació Cultural “Del corral i del carrer”, l’Associació Cultural Valçaina, les falles, la Junta Local Fallera, la Corporació Municipal i la la Unió Musical.

En finalitzar la processó cívica, en la Plaça de l’Ajuntament, els assistents podran gaudir d’una dansà tradicional, seguit d’una degustació de la tradicional “mocadorà”, a càrrec de Fadrins 2025. Per a concloure l’acte, i després de la pujada de la Reial Senyera, hi haurà un espectacle de focs artificials en la plaça de l’Ajuntament.

La jornada inclourà esdeveniments esportius tradicionals, com una partida de galotxa en el carrerBodeguetes a les 12.30 hores en el marc del Trofeu 9 d’Octubre.

Els amants de l’esports valencià també podran gaudir d’una partida d’escala i corda de professionals, programada per a les 18 hores en el trinquet El Rullo amb Carlos ‘Puma’ i Guillem Palau i Mario i Santi.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha convidat a tots els ribarogeros a viure intensament la festa que “és una forma lúdica i festiva de rememorar les nostres arrels i tradicions; el nostre naixement com a poble valencià”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà