Beques de fins a 1.000 euros per als esportistes de Riba-roja

L’Ajuntament aprova la línia de subvencions amb 6.000 euros en total

L’Ajuntament de Riba-roja ha provat les bases reguladores que regiran la concessió d’ajudes i subvencions econòmiques destinades als esportistes locals corresponents a l’any 2023 amb una inversió de 6.000 euros per part de les arques municipals.

L’objectiuse centra en donar suport a la pràctica esportiva i facilitar la millora del rendiment dels esportistes de Riba-roja amb la finalitat que, d’aquesta manera, puguen optimitzar la seua participació en les competicions esportives i, al mateix temps, puguen aconseguir una adequada tecnificació en les seues especialitats.

Els beneficiaris hauran de reunir una sèrie de requisits entre les quals destaquen l’obligatorietat d’estar en possessió de la llicència federativa en vigor durant l’any 2023 i haver participat en alguna competició oficial d’algun esport reconegut pel Consell Superior d’Esports o per la Federació de Pilota Valenciana.

A més, hauran d’haver estat empadronats a Riba-roja de Túria al llarg de l’any 2023, en el cas de ser menor o una persona amb una incapacitat legalment reconeguda la condició de beneficiari recaurà en el seu tutor o en el seu representant legal. Els beneficiaris d’aquestes beques econòmiques no podran, tampoc, incórrer en alguns dels supòsits arreplegats en la llei de subvencions.

Altres obligacions que hauran de complir els possibles beneficiaris d’aquestes beques econòmiques de l’Ajuntament de Riba-roja es completen amb la necessitat d’haver presentat la sol·licitud en el termini i en la forma estipulats en les bases reguladores i amb la documentació necessària sobre aquest tema, a més d’estar al corrent en el compliment respecte de les obligacions tributàries i de seguretat social i de les obligacions fiscals amb el propi consistori. Per a estar lliure de qualsevol obligació amb l’ajuntament no podrà tindre deutes o sancions tributàries en el període executiu, excepte ajornades o fraccionades.

Les sol·licituds de subvenció presentades s’hauran d’acompanyar d’alguns documents estipulats, com el cas del llibre de família que acredite el parentiu entre l’esportista i el sol·licitant quan no es tracte de la mateixa persona o el document que acredite la seua representació legal, a més de certificats de la federació autonòmica o nacional, la relació de despeses subvencionables, el concepte, l’import i, finalment, la documentació addicional sobre aquest tema.

Les despeses que es podran finançar amb aquestes beques econòmiques són els corresponents al material com a adquisició i compra de material i equipament esportiu, els federatius sobre despeses d’obtenció de les llicències esportives, els entrenaments com la preparació *psico-física i tècnica de l’esportista, les competicions com a inscripcions a competicions i els relatius a desplaçaments a les competicions i, a més, les despeses mèdiques, com les revisions mèdiques de proves d’esforç.

La baremació de les sol·licituds es regirà per criteris objectius per a la concessió de les beques econòmiques, com l’ordenació de tots els sol·licitants per nivells pres de referència el resultat esportiu obtingut en el nivell més alt, a més, dins del mateix nivell se situarà en posicions superiors com el millor lloc obtingut en eixe nivell, el millor segon resultat esportiu o el millor tercer resultat esportiu.

El muntant global econòmic s’ha fixat en 6.000 euros en total que es distribuiran en tres ajudes de 1.000 euros cadascuna, en altres tres ajudes de 500 euros cadascuna d’elles i, finalment, cinc ajudes de 300 euros cadascuna d’elles.

El regidor d’Esports, Rafael Gómez, ha afirmat que aquestes ajudes individuals “completen les que ja es concedeix cada any als clubs i les entitats esportives que ja realitzen la seua activitat en el propi terme municipal, mentre que les beques econòmiques suposen un al·licient més per als esportistes que poden veure recompensat el seu esforç amb una ajuda que serveix per a finançar les despeses”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà