Riba-roja assigna 132.000 euros en ajudes als clubs i entitats esportives

deporte ribarroja

L’Ajuntament aproves les bases per a la concessió d’ajudes de la temporada 2023-2024

L’Ajuntament de Riba-roja ha publicat les bases reguladores per a la concessió de les subvencions i ajudes econòmiques destinades als clubs i les entitats esportives corresponents a la temporada 2023-2024. L’objectiu d’aquesta iniciativa és el suport i la millora de la pràctica esportiva a través del finançament de projectes d’iniciació esportiva, foment de la pràctica i la competició esportiva. 

La concessió d’aquestes subvencions es durà a terme mitjançant el procediment de concurrència competitiva per a la qual es constitueix una comissió avaluadora que s’encarregarà de baremar cadascuna de les propostes rebudes per part dels clubs i les entitats esportives de Riba-roja de Túria. Per a això, l’ajuntament ha disposat un total de 132.000 euros destinats a sufragar aquesta iniciativa. 

Els clubs i les entitats esportives hauran de complir una sèrie de requisits per a obtindre les subvencions econòmiques municipals, consistents a estar inscrit en el registre municipal d’associacions de Riba-roja de Túria, estar legalment constituïts, no concórrer en cap circumstància prevista en la llei de subvencions, haver presentat en termini i forma la sol·licitud, realitzar activitat regular en el municipi i aquesta al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.    

Les bases reguladores estableixen els criteris objectius necessaris per a la concessió de les ajudes i les subvencions econòmiques previstes als clubs i entitats esportives de Riba-roja de Túria. Entre elles, cal destacar l’esport base destinat a fomentar el coneixement de l’esport d’una especialitat donada, des de les categories inferiors fins a les categories juvenils incloses. Es valorarà, a més, que el club o l’entitat esportiva estiga integrada per esportistes empadronats en la localitat des dels 4 anys. 

El programa de subvencions té en compte, també, el foment de la paritat entre els sexes existent en l’entitat esportiva o el club, determinat en raó a 8 punts quan el sexe femení suposa entre el 41 i el 50% dels integrants, altres 6 punts quan oscil·la entre el 31 i el 40%, un total de 4 punts entre el 21 i el 30% i, finalment, s’adjudicaran altres 2 punts quan les integrants femenines supose entre el 5 i el 10% d’acord amb el percentatge d’esportives. 

El barem dissenyat en les bases reguladores inclou, a més, el nombre d’esportistes que componen el club o l’entitat esportiva radicada a Riba-roja de Túria, en funció del nombre d’esportistes empadronats, de manera que per esportista federat nascut l’any 2005 o posteriors rebrà 7 punts per cadascun d’ells, i altres 5 punts en el cas d’esportistes nascuts anteriorment. 

En el cas d’esportistes empadronats que participen com a membres del club en competició oficial dels Jocs Esportius en competicions organitzades per la Mancomunitat de Camp de Túria i en competicions no oficials rebran altres 4 punts per cadascun d’ells. Per esportista empadronat no inclòs en aquestes opcions però que, per característiques concretes, la pràctica es duga a terme en altres municipis amb 30 sessions rebrà altres 4 punts per a esportistes nascuts l’any 2005 o posteriors o 2 punts per a esportistes nascuts amb anterioritat. 

Altres aspectes que es tindran en compte són les despeses federatives com a pagament de fitxes, pagament de la mútua o l’assegurança o el pagament de la quota a la Federació per inscripció, a més, es valorarà el nivell de la competició esportiva a raó de 30 punts en el caos de la competició nacional, altres 20 punts en les competicions autonòmiques i 7 punts en el cas de les provincials. Les titulacions dels tècnics del club, l’existència de voluntariat del club en esdeveniments esportives organitzats per l’ajuntament, a més d’altres aspectes com el programa esportiu, l’estructura organitzativa, la metodologia o l’antiguitat. 

El regidor d’Esports de Riba-roja de Túria, Rafael Gómez, ha afirmat que aquestes ajudes “són molt importants per al desenvolupament de l’activitat esportiva en el nostre municipi, com a forma de promoció i foment de l’esport entre nous joves en general, al mateix temps que l’esport serveix com a eix essencial per a enaltir alguns valors com l’esforç, la tenacitat, la dedicació, la constància o la companyonia”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà