BANNER LLIRIA

Comencen les obres per a portar aigua a Sant Antoni de Benaixeve amb una canonada de 6,5 quilòmetres

El projecte de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics suposa una inversió de 6,7 milions

L’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha iniciat els treballs per a la construcció d’una canonada de gran diàmetre de 6,5 quilòmetres de longitud per a subministrar la seua aigua potable a Sant Antoni de Benaixeve, amb el que “es donarà solució a una demanda històrica dels veïns i veïnes d’aquest municipi que fins al moment disposaven d’aigua d’origen subterrani amb una elevada concentració de nitrats”, ha explicat Elisa Valía, presidenta de la EMSHI, durant la seua visita aquest matí a les obres juntament amb l’alcalde, Enrique Santafosta.

“Sens dubte, aquest projecte era una absoluta necessitat per al nostre municipi, que està creixent amb passes de gegant. Disposar d’aquest bé tan preuat com és l’aigua de qualitat i en quantitat no el teníem resolt fins ara que, per fi, veiem aquesta manca coberta gràcies al treball conjunt i a l’esforç de totes dues administracions”, ha manifestat Santafosta.

En aquesta línia, l’alcalde també s’ha mostrat “molt content perquè s’ha posat al servei de la població un recurs tan valuós com és proveir la localitat amb aigua de qualitat gràcies a una forta inversió”.

alcalde sab

El projecte, aprovat en l’assemblea de l’entitat per unanimitat, contempla un pressupost de 6,7 milions d’euros i la previsió és que els treballs estiguen conclosos en 18 mesos aproximadament.

Amb la construcció de la nova canonada, Sant Antoni de Benaixeve “disposarà d’una font de proveïment d’aigua potable de qualitat, capaç de satisfer les demandes actuals i futures de la seua població, deixant de ser l’aigua un obstacle per al seu creixement i desenvolupament; s’integra en un sistema d’alta eficiència, amb els més moderns sistemes de regulació i control; i contribuirà a reduir la sobreexplotació d’aqüífers en passar a proveir-se d’aigües superficials”, ha relatat Elisa Valía.

El projecte consisteix en l’execució d’una nova conducció des del depòsit metropolità de Paterna de 40.000 m³ de capacitat fins al depòsit Montesano de Sant Antoni de Benaixeve. La canonada, de fosa dúctil i diàmetre 400mm, anirà acompanyada d’un nou grup de bombament per a salvar la diferència de cota entre els depòsits citats.
Totes aquestes infraestructures comptaran, a més, amb dispositius de control i gestió en remot per a la seua integració en l’avançat centre de comandament de Vara de Quart des del qual es governa el sistema metropolità de proveïment d’aigua en alta.

Elisa Valía també ha posat en valor que aquest projecte “també es veurà acompanyat de l’execució d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica en el depòsit d’aigua de Paterna que permetrà alimentar amb energia verda el grup de bombament, amb el que evitarem l’emissió de 75 tones de CO2 anuals”. Aquesta instal·lació de plaques fotovoltaiques s’emmarca dins de les tres actuacions per a implantació d’energies renovables per a les quals la EMSHI ha obtingut subvencions de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà