Nacho Mañó obri les festes de Sant Antoni de Benaixeve

Pregó de Sant Antoni de Benaixeve
Pregó de Sant Antoni de Benaixeve

L’acte oficial d’obertura, el concurs de paelles i la gran nit remember han sigut les cites més multitudinàries del cap de setmana

Sant Antoni de Benaixeve s’ha vestit de gala per a celebrar el primer gran cap de setmana de les festes en honor a Sant Isidre i Sant Roc. Els carrers del municipi es van omplir de color, música i tradició, en un ambient festiu que va reunir veïns i visitants en l’arrancada de les seues Festes Patronals.

Els festejos van donar el tret d’eixida oficial amb el pregó, que va tindre lloc el dissabte 10 d’agost des del balcó de l’Ajuntament, a càrrec de Nacho Mañó, cantautor, músic i veí de la localitat, especialment conegut per haver format part del prestigiós grup musical Presuntos Implicados.

En la seua al·locució, Nacho Mañó va destacar la profunda “transformació” que ha experimentat Sant Antoni de Benaixeve des dels seus humils començaments fins a convertir-se en l’“espai pròsper, verd i acollidor que és hui dia, amb l’aportació de tot el poble”.

Mañó va recordar moments crucials de la història recent de la localitat, com l’arribada de la CV-35, la segregació de Paterna en 1997, així com la importància de la ràpida expansió del teixit comercial, que ha sigut clau per al creixement econòmic i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

El pregoner també va voler posar en valor la rica cultura del municipi, destacant que Sant Antoni de Benaixeve ha obert les seues portes a talents tan importants com Niña Pastori, Santiago Segura, Lolita, Manu Tenorio, Conchita, Ainhoa Arteta i, per descomptat, Presuntos Implicados.

Tradició recuperada en 2023

L’acte va comptar amb la presència de l‘alcaldessa de la localitat, Eva María Tejedor Marí, així com de l’edil delegada de Festes, María José Esteve. En la seua intervenció des del balcó consistorial, Esteve va recordar la importància d’haver recuperat la tradició del pregó, un acte que l’Executiu va reintroduir en el calendari festiu en 2023 després d’anys d’absència.

De la mateixa manera, va aprofitar per a enaltir els assoliments de Nacho Maño, qui arreplega el testimoni de Claudia Contell, la primera pregonera moderna de les festes, amb un discurs “que ens connecta amb les nostres arrels i ens projecta cap al futur”.

Gastronomia, música i esports

Després del pregó, les festes van continuar amb un cap de setmana replet d’activitats que van congregar a una multitud entusiasta. Un dels esdeveniments més esperats va ser el concurs de paelles, on veïns i visitants van competir per preparar la millor paella, en una jornada marcada per la companyonia i la diversió. La Gran Nit Remember va ser un altre dels punts àlgids, amb desenes de veïns i persones de localitats pròximes ballant al ritme dels clàssics fins a altes hores de la matinada, en un ambient d’alegria i celebració.

El diumenge, les festivitats van continuar amb activitats pensades per a tots els públics. El torneig d’escacs i la mini disco infantil van involucrar a públics de totes les generacions en les festes. La jornada va culminar amb una Nit de Ritmes del Carib a càrrec de Bea Robles i Lachi Jordán, els qui van posar el fermall d’or a este primer cap de setmana de festes.

Responsabilitat i bon ambient

Al tancament del cap de setmana, l’alcaldessa, Eva María Tejedor Marí, va expressar la seua satisfacció pel bon acolliment que han tingut estos primers actes festius entre els veïns, destacant el comportament exemplar mostrat per tots els assistents.

“Estem vivint unes festes inoblidables gràcies a la participació i l’entusiasme de tots els veïns. La primera edil, que va voler destacar l’“excel·lent treball de les forces de seguretat en estos dies”, va convidar als residents a “continuar gaudint en les pròximes jornades amb responsabilitat i respecte, perquè estes festes siguen recordades per la seua alegria i bon ambient”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà