La processó de Sant Isidre i Sant Roc tanca les festes de Sant Antoni

fiestas sab

Després d’una setmana d’activitats per a tots els públics

Sant Antoni de Benaixeve va tancar amb èxit les festivitats en honor a Sant Isidre i Sant Roc, divendres passat 16 d’agost, amb un dia ple de tradició i devoció, i després de diverses jornades repletes d’activitats per a tots els públics.

Els actes van començar amb una solemne missa a l’església de Sant Antoni Abat, on els veïns i visitants es van reunir per a retre homenatge als sants patrons. La cerimònia religiosa va estar marcada per l’emotivitat i la participació activa de la comunitat, on destaquen membres de totes les comissions falleres locals.

Posteriorment, la festivitat va continuar amb una processó que va recórrer els carrers del municipi. Seguint el tradicional recorregut, els assistents van acompanyar les imatges de Sant Isidre i Sant Roc fins a la Plaça de la Diputació. El recorregut, al qual es va sumar gran part de la societat civil, va ser un reflex de l’arrelament que estes festes tenen entre els veïns de Sant Antoni de Benaixeve.

L’acte va estar presidit per l’alcadessa Eva Tejedor, acompanyada pels tinents d’alcaldia, Luís Trejo i Pedro Pérez. A més, també van estar presents els regidors María José Esteve i Salvador Barberán i representants d’altres ajuntaments de Camp de Túria, com Loriguilla i Benaguasil.

La cita va acabar amb un espectacle pirotècnic al costat de l’església, que va posar el fermall d’or a tota una setmana festiva en la qual han participat centenars de veïns de Sant Antoni de Benaixeve i d’altres comarques.

Entre les trobades més multitudinàries ha destacat la XXVI Llegua, que va batre rècord d’inscripcions amb més de 500 participants; el berenar per als majors de la localitat, el concurs de Paelles, així com diferents cites nocturnes com la nit remember, la vetlada d’humor i màgia o la nit dels artistes locals, amb una fi de festa a càrrec de DJ Javi que va atraure a un gran públic juvenil al municipi.

Participació i actitud exemplar

La regidora María José Esteve va expressar el seu agraïment a tots els veïns per la seua activa participació. “Estes festes no serien el que són sense la implicació i l’entusiasme de cadascun dels veïns. La seua presència en cada acte, la seua alegria i el seu esperit festiu han sigut fonamentals perquè les celebracions hagen sigut un èxit”.

De la mateixa manera, va reconéixer a totes les entitats i associacions que han col·laborat en la coordinació i el patrocini d’estos esdeveniments.

L’alcaldessa va destacar l’excel·lent comportament cívic dels veïns durant tots els actes, que es tanquen sense cap incidència i el treball de la Brigada Municipal i la Policia Local. “Estem molt orgullosos de l’actitud exemplar que ha mostrat el municipi. Gràcies a la responsabilitat i el respecte de tots, així com al treball de la Brigada i la Policia Local, hem pogut disfrutar d’unes festes segures i plenes d’alegria. Això és un reflex del compromís de la nostra comunitat amb les tradicions i amb el benestar col·lectiu”.

Tejedor va posar en valor la importància que l’equip de govern atorga a les tradicions locals: “preservar els nostres costums i transmetre-les de generació en generació és essencial per a mantindre viva la nostra identitat com a poble. Continuarem treballant perquè les festes continuen sent un punt de trobada per a tots”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà