Sant Antoni de Benaixeve formarà als alimentadors de colònies felines

colonias felinas sab

Al costat de l’Associació de Professionals per a la Defensa Animal

L’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve formarà, de manera gratuïta, als alimentadors de colònies felines per a evitar problemes de convivència veïnal, garantir els drets dels animals i promoure un entorn urbà més respectuós.

Així s’ha establit en la primera reunió per a la implementació i divulgació del recentment aprovat Pla Provincial de Control i Gestió Ètica de Colònies Felines Urbanes, en la qual han estat presents l’alcaldessa de la localitat, Eva María Tejedor Marí; representants de l’Associació de Professionals per a la Defensa Animal (PRODA); així com membres de la Policia Local.

En la trobada, s’han acordat els passos necessaris per a iniciar una campanya de sensibilització, centrada en l’educació i formació dels ciutadans, amb especial èmfasi en aquells que ja participen com a voluntaris en l’alimentació i cura dels gats comunitaris. La mateixa comptarà amb dos trobades formatives.

El primer serà una jornada de formació en legislació i protocols, que busca proporcionar una difusió didàctica conforme a la normativa vigent sobre la gestió ètica de les colònies felines, dirigida tant a la ciutadania en general com als voluntaris. Li seguirà un taller de tècniques d’autogestió emocional aplicada a la gestió de colònies felines, dirigida específicament als voluntaris que es dediquen a l’alimentació i cura dels gats en el municipi. El taller oferirà eines i tècniques d’autogestió emocional que els permetran exercir la seua labor de manera més efectiva i amb major benestar personal.

Iniciativa pionera

Les actuacions pretenen implementar el Pla Provincial de Control i Gestió Ètica de Colònies Felines Urbanes, una iniciativa pionera en estes ventrades, que pretén assegurar la protecció i el benestar de les colònies del municipi, al mateix temps que es prevé l’aparició de conflictes veïnals i es fomenta la participació ciutadana a través del voluntariat.

Amb la campanya, l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve reafirma el seu compromís amb la protecció animal i la promoció d’un comportament cívic i respectuós en relació amb els animals. La mateixa se suma a les diferents donacions de menjar, la campanya d’esterilització de felins que es duu a terme en el municipi o el pla de xoc activat, en col·laboració amb la Policia Local, contra la no arreplegada d’excrements canins.

Després de la reunió, la primera edil ha subratllat que és fonamental “que totes les persones involucrades en la gestió de les colònies felines coneguen els seus drets i obligacions”. De la mateixa manera, ha recordat que per a este equip de govern és imperatiu “garantir un comportament cívic en relació amb els animals, així com treballar en un municipi més just i respectuós per a tots”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà