Sant Antoni de Benaixeve atribueix el deute al crèdit d’AISAB per a la Casa de la Cultura

casa de la cultura SAB

S’ha disparat en més d’un 800%

L’equip de govern de Sant Antoni de Benaixeve ha denunciat, després de la recent publicació de les dades de deute viu municipal del Ministeri d’Hisenda, que Sant Antoni de Benaixeve ha passat a ser el municipi on més s’ha disparat el deute amb els bancs en tota la comarca del Camp de Túria, per “un altre pufo econòmic” heretat de la “nefasta gestió” de l’anterior equip de govern.

Així ho ha censurat l’alcaldessa Eva Tejedor, la qual ha detallat que l’Ajuntament va disparar els seus crèdits bancaris dels 540.000 euros de 2022 fins a fregar els 5 milions en 2023, pel préstec signat per l’exalcalde d’AISAB per a este projecte.

La primera edil ha lamentat que este municipi haja de “continuar patint títols que fan vergonya als veïns i veïnes del municipi”, un any després que les urnes deixaren fora de l’executiu a l’exprimer edil, el qual “va arrancar el projecte a la desesperada per a traure’s fotos abans de les eleccions, però del qual ha deixat factures en els calaixos per més de quatre milions d’euros”.

Tejedor ha criticat “el cinisme de l’exalcalde, el grup del qual ha forçat l’organització d’un ple extraordinari per a abordar l’estat de la Casa de la Cultura este mes de setembre, el qual coincidirà amb el ple ordinari” i tot això “amb l’únic objectiu de cobrar un sou extra i fer front a la costa econòmica que els deixa setembre després d’estar tot el mes d’agost de vacances”.

A més ha subratllat “la profunda incongruència de Santafosta” que “ara sembla molt preocupat pel ritme de la Casa de la Cultura, però va entregar el projecte amb huit mesos de retards acumulats a esta corporació”.

Ple extraordinari

La portaveu d’UCIN ha recordat que “l’ordenament jurídic establix que els plens extraordinaris es convoquen per a assumptes urgents” i lamenta que “AISAB vaja a provocar una despesa extra de 3.000 euros als veïns de Sant Antoni de Benaixeve en un ple exclusiu per a tractar un projecte que seguix el seu ritme d’obres ordinari i que ha deixat en números rojos les arques municipals pel seu propi descontrol econòmic”.

Tejedor ha lamentat que duplicar sessions plenàries s’haja convertit “en una pràctica recurrent per part d’este grup polític, que convoca plens extraordinaris després dels períodes vacacionals, com ja va passar al gener, per la qual cosa amb estos ja són 6.000 els euros que els veïns s’han gastat a duplicar plens pel capritx d’alguns partits polítics”.

L’alcaldessa ha lamentat que dia rere dia, “l’Ajuntament haja de continuar desembossant deutes heretats després de huit anys de desgovern a Sant Antoni de Benaixeve”, i ha recordat els 50.000 euros que l’executiu ha hagut d’abonar recentment en endarreriments a les associacions o el desembossament del deute que es mantenia amb els joves del municipi per les ajudes del pla Corresponsables Juvenils.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà