BANNER LLIRIA

Sant Antoni de Benaixeve reviu les tradicions amb la festa de Sant Antoni

san antonio

Sant Antoni de Benaixeve va acollir este passat cap de setmana les celebracions amb motiu de la festivitat de Sant Antoni.

Centenars de veïns es van sumar a les activitats programades, destacant la cremà de la foguera, un acte emblemàtic que s’ha recuperat enguany i que va generar gran expectació a la plaça de l’Ajuntament.

El tardeo musical va servir per a animar la vesprada del dissabte, fins al punt àlgid, que va arribar a les 18:00 hores, amb la tan esperada cremà de la foguera, que va reunir veïns de totes les edats al voltant del foc.

La foguera, que homenatja Sant Antoni, no només va simbolitzar la renovació i la purificació típiques d’este tipus d’actes, sinó que a l’ambit municipal ha sigut un pas ferm en la recuperació de les costums del municipi, un dels objectius principals que perseguixen tant l’executiu com el teixit associatiu de la localitat.

Els actes van continuar el diumenge amb la missa en honor a Sant Antoni Abat, celebrada a la parròquia local. Posteriorment, a les 13:00 hores, la benedicció dels animals, una de les cites favorites de la programació, va congregar desenes de veïns i les seues mascotes en la seua nova ubicació: la plaça de l’Ajuntament.

Es tracta d’un acte que seguix guanyant rellevància i consolidant-se com un dels moments més entranyables de la festivitat i el canvi d’ubicació busca dotar-lo de major espectacularitat i millor acollida.

Uns clavaris amb excel·lent

En el centre d’este èxit es troba la col·laboració entre el consistori i la nova agrupació de clavaris de Sant Isidre Llaurador i Sant Roc, qui han debutat amb un “excel·lent”.

L’alcaldessa Eva Tejedor ha subratllat la importància del seu paper: “Esta festivitat ha sigut un exemple de l’esforç per preservar i revitalitzar tradicions que formen part de la identitat local”.

A més, ha valorat l’estreta col·laboració amb els clavaris i ha apuntat que “a Sant Antoni de Benaixeve, malgrat ser un municipi jove, tenim una identitat en constant evolució, impulsada pel compromís i la passió dels seus habitants”.

María José Esteve, l’edil delegada de Festes, també ha expressat la seua satisfacció: “Hem aconseguit tornar al calendari festiu un acte tan nostre com la foguera de Sant Antoni, i vore tantes famílies gaudir juntes és el millor reconeixement a este esforç”. A més, va agrair a tots els participants el seu entusiasme i col·laboració, assegurant que “este èxit és només l’inici d’un camí que esperem continuar recorrent junts”.

La força de la tradició
Amb la celebració d’este cap de setmana, Sant Antoni de Benaixeve fa un pas ferm en la consolidació de les seues tradicions. La foguera de Sant Antoni ha tornat per a quedar-se i promet convertir-se en un referent anual per a tots els veïns.

Des de l’Ajuntament s’han mostrat confiats que, gràcies a la col·laboració de les noves generacions i el compromís del teixit associatiu local, esta i moltes altres festivitats continuaran creixent i atraient encara més adeptes en els pròxims anys.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà