La intervenció preveu la restauració del sòl, les finestres i el pintat
L’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve està duent a terme la recuperació de l’històrica capella del cementeri municipal, dins dels treballs d’ampliació del recinte.
L’oratori, que feia anys que estava tancat al públic, abandonat i en desús, està sent rehabilitat per a tornar-lo a la seua funció com a espai de recolliment.
Els treballs, que avancen a bon ritme, inclouen la neteja completa de l’espai, la restauració del sòl i les parets, la substitució de finestres, la col·locació de seients i el pintat de les instal·lacions. Tot això amb l’objectiu de dignificar este immoble i posar-lo a disposició dels veïns que desitgen utilitzar-lo per a l’oració i en cerimònies de comiat.
L’alcaldessa Eva Tejedor ha destacat la importància d’este projecte, ja que “esta rehabilitació és un esforç de l’executiu per a preservar i recuperar el nostre patrimoni local, que durant anys ha estat abandonat”. En esta línia, la primera edil ha recordat que “lamentablement, en legislatures anteriors vam veure com es descuidava i inclús es demolien edificis amb un alt valor per a la nostra localitat. És la nostra responsabilitat protegir estos espais històrics per a les generacions presents i futures”.
La recuperació de la capella se suma al projecte d’ampliació del cementeri que va arrancar a finals del 2024 amb un pressupost final de prop de 280.000 euros i que finalitzarà en el primer quadrimestre de 2025.
El projecte inclou la construcció de 176 noves unitats d’enterrament, amb l’objectiu de dotar el cementeri municipal d’una capacitat adequada per a atendre les necessitats d’esta població.
La reforma també preveu la intervenció sobre la part més antiga del cementeri respectant l’arbrat existent i millorant la infraestructura. Així mateix, es duran a terme millores d’accessibilitat en els lavabos, així com la rehabilitació d’entrada a l’edifici per a facilitar l’arribada als usuaris i als vehicles funeraris.