Serra se prepara per celebrar la Fira de la Calderona i el Dia de la Cirera

dia de la cereza Serra

La cita se celebra el 25 i 26 de maig

Serra se prepara per celebrar la 18a Fira de la Calderona-52 Dia de la Cirera els pròxims 25 i 26 de maig. La localitat enclavada al cor de la Serra Calderona està immersa en els preparatius de l’esdeveniment més important de l’any que és festa d’interés turístic autonòmic des de 2022.

La Fira de la Calderona és el gran aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial de la localitat de Serra. El Dia de la Cirera va nàixer per promoure el producte més típic de Serra, la cirera. Un producte que ha anat perdent pes com a conseqüència de l’abandonament dels oficis tradicionals de la serra i que ha anat evolucionant per emmarcar-se dins de la fira. “Volem mantindre les nostres tradicions i continuem celebrant este dia per retre homenatge als nostrs avantpassats” comenta l’alcaldessa, Alicia Tusón.

La Fira de la Calderona també vol mostrar els valors ambientals i culturals de la serra i el potencial turístic de tots els pobles que conformen el territori Calderona i que també tenen l’oportunitat d’estar presents a la fira per presentar tot els seus atractius. Tres comarques, Camp de Túria, Camp de Morvedre i Alt Palància, entre les províncies de València i Castelló, sota el paraigua del territori que conforma la Serra Calderona. Enguany estaran presents Olocau, Gàtova, Nàquera, Albalat del Tarongers, l’oficina del Parc Natural de la Serra Calderona i empreses i activitats amb la marca parc natural.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “La Fira de la Calderona és la gran festa de Serra per promocionar el nostre poble com a destinació de turisme de natura, gastronòmic i cultural. Una festa en la qual donem tot el millor de nosaltres.”

El programa contempla un gran mercat de productes locals i artesans, representacions teatrals amb Maria la Calderona com a protagonista, visites guiades al museu de l’Oli i a la torre de l’Ermita, actuacions musicals, cercaviles amb la dolçaina i els tabals, tallers d’oficis, jocs infantils, màster class de danses tradionals valencianes, tallers d’oficis, música tradicional amb el grup Rascanya, passacarrer amb la batukada. L’acte central de la fira se celebra el diumenge 25 amb el repartiment de cireres a totes les persones que visiten la localitat. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà