Héctor Catalá: “Necessite temps i entrenar, vaig plorar més en una hora que en trenta anys”

hector catala
Catalá amb la medalla de plata dels Jocs Paralímpics de Tòquio. FOTO: PAU TINEO.

El triatleta de Serra va haver de retirar-se de les Paraolimpiades de París 2024 per una avaria

El triatleta de Serra Héctor Catalá, que va haver de retirar-se de la prova de paratriatló de París 2024 per una avaria en el seu tàndem quan es trobava en plena remuntada i prop de les medalles, va recordar que va plorar “més en una hora que en trenta anys” i va agregar que ara necessita “temps i entrenar”.

“La setmana abans de viatjar portem el tàndem a Granada -per a una revisió- i després, a París, en el lloc menys problemàtic, en l’asfalt, va saltar la cadena. No se’m va vindre res al capdavant, em vaig partir igual que la cadena”, va dir en una trobada amb els mitjans en la Fundació Trinidad Alfonso, que li dona suport per mitjà del Projecte FER.

El triatleta de 36 anys, va dir que “significa molt” per a ell haver sigut convidat a aquest acte, “perquè tots sabem el resultadistes que són totes les institucions i que estiga hui ací, que em vaig haver de retirar de la prova, aporta significat a la cultura de l’esforç”, va dir.

“Quan m’ho van proposar no em #abellir res, però l’ànima està més curada”, va reconéixer Catalá, que també va dir que “el temps ho atenua tot, i de la mateixa manera la plata de Tòquio també s’atenue més ràpid del que m’haguera agradat, però per sort la vida no comença ni acaba en uns Jocs i la meua millor medicina és entrenar”, va manifestar.

“He intentat no pensar, i encara que tinc ara que afrontar proves que no serviran per a llevar-me, no la ‘espinita’, perquè és una espasa, és cert que ni en moments d’eufòria ni de baixada cal prendre decisions importants”, va afegir.

“Tinc moltes ganes de demostrar-me a mi mateix que continue sent competitiu i vull estirar el meu estat de forma, arribava a París en el meu millor estat. Això es pot transformar en gasolina per a continuar sent l’oncle més obsessiu amb els entrenaments i l’esport”, va finalitzar.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà