Ivan Carbonell participa en l’Encontre amb Escriptors de la Biblioteca Valenciana

ivan carbonell

L’escriptor és també professor de Valencià a l’IES La Vereda de la Pobla de Vallbona

L’escriptor Ivan Carbonell ha participat hui en l’Encontre amb Escriptors de la Biblioteca Valenciana. Durant l’encontre, Carbonell, que també es professor de Valencià a l’IES La Vereda de la Pobla de Vallbona, ha interactuat amb els alumnes de l’IES de la Patacona que han acudit a l’activitat, i ha manifestat que “l’escriptor exerceix el seu ofici en soledat i mantindre aquestes trobades amb els lectors és molt gratificant”

Autor de novel·les com ‘El traficant de nits’, ‘Shinobi. El senyor de la guerra’ i ‘Balada de la frontera. Cròniques del sud’, amb què va guanyar el XXV Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2019 de la Diputació d’Alacant, ha manifestat que “escriure novel·les és una forma de parar el temps” i que en els seus llibres li agrada “sorprendre els lectors amb girs de trama en l’últim moment”.

Davant dels estudiants de Secundària, ha exaltat la ‘vertadera amistat’, tema recurrent en les seues novel·les juvenils, i ha indicat que “no està en funció del nombre de seguidors que es tenen en les xarxes socials, sinó en els amics que estan al nostre costat en les situacions difícils”.

Carbonell ha aprofitat també la cita per a reivindicar les biblioteques públiques com a “espais sagrats on passava els llargs estius sense avorrir-me”. També ha encoratjat els docents per animar a la lectura, activitat que ha comparat amb les verdures “perquè al principi no agraden molt, però després són bones per al cos”, ha explicat.

Ivan Carbonell és alhora un ambaixador de Cocentaina, on ambienta moltes de les seues novel·les, perquè és “la seua pàtria”, el poble on va nàixer son pare i on va passar llargues temporades durant les vacances. “Mai escriuré prou sobre Cocentaina, els meravellosos paisatges del Comtat i la serra de Mariola”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà