La Diputació eleva als 60 milions la seua aportació al Fons de Cooperació

diputacio

El ple de la Diputació de València ha aprovat aquest dimarts, per unanimitat de tots els grups, un suplement de crèdit de 20 milions d’euros que se sumarà als 40 milions inicialment pressupostats en els comptes de 2024 per al Fons de Cooperació.

Les aportacions que rebran els municipis en el marc d’aquest programa podran destinar-se tant a inversió com a despesa corrent, segons informa la corporació provincial.

La diputada d’Hisenda, Laura Sáez, ha assegurat que els 40 milions d’euros pressupostats d’inici es transferiran “com més prompte millor” als ajuntaments, una vegada la justícia ha resolt els recursos presentats a l’anterior Fons de Cooperació, per no ajustar-se a l’Estatut d’Autonomia.

Els grups del PSPV i Compromís han votat a favor del suplement de crèdit però han reclamat que “es continue aportant crèdit al programa” ja que denuncien que “els municipis valencians reben menys diners que en els últims anys”.

La diputada d’Hisenda els ha respost que els ajuntaments “disposen de més recursos, ja que les ajudes no es limiten al Fons de Cooperació, al qual cal sumar un Pla *Obert que ha augmentat en 60 milions d’euros i inversions en carreteres, comarcalització i molts altres apartats”.

Sáez ha defensat així mateix que el nou govern provincial “treballa per a no ser un simple caixer de la Generalitat, amb l’objectiu de vertebrar el territori i estar més prop dels municipis”.

En la seua opinió, “un tècnic pot ser més important per a molts ajuntaments xicotets que el fet de rebre més i més diners, ja que el fonamental és que les ajudes es transformen en projectes realitzats que milloren la qualitat de vida als pobles i ciutats”.

“L’èxit o el fracàs de la gestió d’aquest govern serà l’execució dels pressupostos, alguna cosa que es valorarà al llarg de la legislatura i especialment quan es puga fer un balanç global d’aquesta”, ha conclòs Sáez.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà