BANNER LLIRIA

La Diputació ajudarà els ajuntaments a controlar les colònies felines

Impartirà un curs amb la col·laboració del Col·legi de Veterinaris

La Diputació de València està decidida a ajudar als municipis de la província en la gestió i control de les colònies felines, un problema que ha anat augmentant durant els últims anys en nombroses localitats, i davant el qual una gran part dels consistoris, sobretot els mésxicotets, no saben com ferf ront. Es tracta d’una tasca que requeeix un enfocament especialitzat i coneixements científics específics que, desafortunadament, molts municipis no posseixe nactualment.

A això cal afegir la necessitat de complir amb la nova normativa en matèria de protecciódelsdrets i del benestar animal (LleiAutonòmica 2/2023 i Llei Estatal 7/2023).

Per a dur a terme este propòsit des de l’àrea de formació de la institució provincial, s’impartirà el curs ‘Gestió municipal de colònies felines’, dirigittant a personal tècnic del sajuntamentscom a regidors i fins i tot alcaldes d’estos.

La iniciativa naix d’una proposta aprovada en sessió plenària de la corporació, i s’està duent a terme en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de València. Té com a objectiu principal formar i informar els actors municipals sobre les obligacions que establixen les normatives nacional i regional en relació amb la gestió de colònies felines.

El diputat de Formació, Ricardo Gabaldón, ha destacat “la importància de col·laborar amb el Col·legi de Veterinaris, perquè gràcies a això podrem comptar amb personal qualificat en esta matèria. D’esta manera facilitarem que als ajuntaments es puguen implementar les mesures necessàries per a abordar un problema real per a molts d’ells, una vertadera qüestió de salut pública. Donem resposta així als ajuntaments que han expressat una necessitat considerable d’orientació pràctica en este assumpte”.

El vicepresident del Col·legi de Veterinaris de València, Julio Máñez, ha posat l’accent que “la correcta gestió d’estes colònies no sols implica el control i cura dels animals, sinó també la protecció de la salut pública i el manteniment d’un equilibri saludable entre la fauna urbana i la ciutadania. Per això la presència de veterinaris en el pla no solsés beneficiosa, sinó essencial. Amb la nostra col·laboració, es facilitarà en gran manera la gestió de les colònies felines, garantint que s’aborden totes les dimensions necessàries per al seu maneig efectiu i respectuós”.

El curs

Gràcies al curs ‘Gestió municipal de colònies felines’, els ajuntaments obtindran les ferramentes i coneixements necessaris per a implementar un curs eficaç que no sols complisca amb la legislació vigent, sinó que també promoga el benestar animal i la convivència harmònica entre els animals i els veïns.

La part presencial del curs se celebrarà al llarg de dos jornades (30 de setembre i 1 d’octubre) en la seu del Col·legi de Veterinaris de València.

L’acció formativa es complementa un bloc en línia (de 5 hores) que es realitzarà en la Comunitat d’Aprenentatge de la Diputació de València.

El termini de presentació de sol·licituds del curss’obrirà al llarg de la setmana, comunicant-se als ajuntaments des del Servei de Formació a través de correu electrònic.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà