Millorar el baipás entre els enllaços de la CV-35 i V-30 costarà 128 milions

CV-35 Villar

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat l’expedient d’informació pública i el projecte de traçat per a millorar un tram de quasi tres quilòmetres de la A-7, entre els enllaços de la CV-35 i la V-30, en el qual s’invertiran 128 milions d’euros.

L’objectiu és reforçar la capacitat del baipás de València’ entre els enllaços amb la CV-35 i amb la V-30 (del km 324 al 326,9) per a millorar la seua funcionalitat, seguretat viària i integració ambiental.

Es construiran calçades laterals a dreta i esquerra que discorreran paral·leles a l’autovia per a donar servei al trànsit de curt recorregut, contribuint així a solucionar les importants retencions existents tant en l’hora punta com en gran part de la franja diürna, ja que en l’actualitat suporta una intensitat superior als 110.000 vehicles/dia, amb més de 24.000 vehicles pesants/dia.

La longitud del tronc de l’actuació és d’uns 2,9 km, i comprén també la remodelació de diversos dels ramals existents en l’enllaç entre l’autovia A-7 i l’autovia autonòmica CV-35.

El tronc està format per dues calçades centrals principals, una per a cada sentit de circulació, amb tres carrils cadascuna, que comencen en el km 324 de l’autovia A-7 en sentit Alacant.

Totes dues calçades donaran servei majoritàriament al trànsit de llarg i mitjà recorregut. Per a donar servei al trànsit de curt recorregut es preveuen noves calçades laterals a dreta i esquerra que discorreran paral·leles a l’autovia. Totes aquestes calçades connectaran al seu torn amb les calçades laterals actualment en construcció al nord d’aquesta actuació, entre els enllaços amb la CV-32 i la CV-35.

L’ampliació de la infraestructura de l’autovia comporta la demolició i substitució dels tres passos superiors existents en el tram.

En el seu lloc es construiran noves estructures amb una secció transversal més àmplia. Aquesta major amplària permetrà disposar no sols els carrils per a la circulació dels vehicles sinó també una plataforma addicional per al trànsit ciclopedestre.

Igualment, es projecta una nova passarel·la per als vianants al final del tram en paral·lel al pas superior que connecta la zona de l’IES La Canyada amb el Carrer Illes Canària del polígon Font del #Pitxer.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà