La Volta a València estrena prova femenina

Volta ciclista

La Diputació de acull la presentació de la 14 edició de la ronda ciclista

El Pati dels Scala de la Diputació de València ha acollit hui la presentació de la 14 edició de la Volta a València, que enguany té com a principal novetat la disputa, per primera vegada, d’una prova ciclista femenina, la Volta a València Women, que tindrà lloc este dijous 5 de setembre entre les localitats de Godella i Foios.

Per part seua, la carrera masculina, plenament consolidada com a referent a nivell nacional dins de la categoria elit/sub-23, manté les seues tres etapes, que se celebraran els dies 6,7 i 8 de setembre.

En un acte que ha comptat amb la participació del diputat d’Esports de la Diputació de València, Pedro Cuesta; el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, José Enrique Gutiérrez; i la directora de la Volta a València, Gádor Martín; el president de la corporació provincial, Vicent Mompó, ha destacat la rellevància que té la Volta a València com a llançadora de futurs professionals. “Ací es preparen les millors candidates i candidats que aspiren a dominar el ciclisme mundial. Molts dels actuals números u bé saben el que és coronar els nostres ports més emblemàtics”, ha subratllat Mompó, que també ha felicitat l’organització “per apostar pel ciclisme femení. Les dones venen pedalejant amb força en els últims anys, demostrant que mereixen un lloc destacat en el nostre calendari esportiu”.

El diputat d’Esports, Pedro Cuesta, ha ressaltat, per part seua, el benefici que té la disputa d’una competició d’esta magnitud per a la província de València, “un gran aparador per a mostrar el potencial que té la nostra terra. La Volta conjumina esport i turisme, i ens brinda diferents tipus d’oportunitats. És una ocasió per als ciclistes que busquen fer el salt al professionalisme i a més ens ajuda a mostrar la bellesa i la versatilitat dels nostres municipis”.

La internacionalització de la Volta a València continua incrementant-se any rere any, amb una major presència tant d’equips com de ciclistes estrangers. En este sentit, el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, José Enrique Gutiérrez, ha manifestat que “entre tots estem treballant perquè esta competició siga un referent a nivell mundial, amb la participació dels millors ciclistes de la categoria”.

Recorregut i participació

Durant l’acte de presentació s’ha detallat el recorregut de les etapes que componen la Volta a València de 2024, que enguany passarà per un total de 20 municipis de la província. Referent al debut de la Volta a València Women, les localitats de Godella com a línia d’eixida i Foios com a línia de meta, es convertiran este dijous 5 de setembre en l’escenari d’una prova que tindrà 93 quilòmetres de recorregut. Es donaran dos voltes al circuit central al voltant de Nàquera, amb sengles passos de muntanya per les Pedreres i un esprint intermedi en el quilòmetre 51 en la localitat. Posteriorment, les ciclistes es dirigiran a Foios amb l’esprint intermedi de La Florida (km. 80) i la meta volant de Museros (km. 88) amb les ciclistes ja preparat per a la resolució de la prova en un final favorable.

La directora de la prova, Gádor Martín, ha declarat que “el nostre objectiu és que amb el pas del temps la carrera femenina es vaja consolidant i s’iguale en importància a la masculina. Enguany ja hem aconseguit una gran presència de mitjans de comunicació per a cobrir este esdeveniment, com és el cas d’RTVE”.

La prova masculina de la Volta a València manté les tres jornades per als ciclistes elit i sub-23. L’etapa inicial a Chiva serà una contrarellotge individual de 4’6 quilòmetres que conclourà en les rampes del castell, empedrat i amb diverses corbes tancades, en horari vespertí per al disfrute de tots els aficionats. Un recorregut espectacular per a especialistes que marcarà també les primeres diferències.

La segona jornada portarà als ciclistes des de Cheste fins a Ayora amb 139 quilòmetres de recorregut per a la considerada com a etapa regna. Després de superar la meta volant d’Alborache (km. 21) la carrera encadena les ascensions a Cuesta Roya (3a categoria) i Monte de la Cruz (2a categoria) en menys de 10 quilòmetres, travessant la localitat de Buñol en dos ocasions. Després d’un terreny complicat per a disputar la segona meta volant a Alborache (km. 55), la carretera s’empina de manera constant fins a Venta Gaeta, l’esprint especial del quilòmetre 83. Després d’un descens cap a Cofrentes, es pujaran dos ascensions amb Jalance (no puntuable, km. 125) i Zarra (port de 3a categoria) a tan sols 3 quilòmetres de la meta a Ayora.

El desenllaç de la competició es viurà amb la tercera etapa a Moncada. Seran 134 quilòmetres amb un circuit de 32 quilòmetres aproximadament en el qual es disputaran esprints especials a Rocafort (km. 4 i 73) a més de metes volants al pas per la meta de Moncada (km. 35 i 102). La velocitat, la complexitat del recorregut i la carretera ascendent cap a Nàquera marcaran al vencedor final d’esta edició 2024.

Quant a la participació, 170 ciclistes procedents de 14 nacionalitats diferents afrontaran la Volta València elit i sub-23 masculina. Del total de 23 equips, destaquen les tres esquadres estrangeres que consoliden el caràcter internacional de la prova, amb la presència del conjunt italià Campana, que ja ha competit en diverses proves a España; l’estructura Kamen Pazin de Croàcia; així com l’equip AVC Aix en Provence, defensor del títol de Adrien Maire l’any passat en la Volta València.

Entre els equips nacionals, destaquen els equips filials de conjunts professionals com l’Equip Cortizo, que lidera el ránking de la temporada 2024 amb més de 30 victòries, i promociona als seus talents al Burgos BH; el Caixa Rural ALEA de Caixa Rural Assegurances RGA o el Team Polti Kometa que l’any passat va guanyar l’etapa final a Ayora. També estarà en la línia d’eixida l’Illes Balears Arabay que va pujar al podi en 2023 amb l’ara professional Edgar Curto.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà