Berta Peiró i Lucía García, falleres majors de València

falleras mayores valencia 2025

De la falla Ripalda i Arxiduc Carles-Xiva

La jove Berta Peiró García, de la falla Ripalda-Beneficència-Sant Ramón i de 23 anys, serà la nova fallera major de València per a 2025 mentre que la xiqueta Lucía García Rivera, de la comissió Arxiduc Carles-Xiva i d’11 anys, serà la fallera major infantil.

Així li ho ha comunicat aquesta vesprada per telèfon, com és tradicional, l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, des de l’hemicicle de l’Ajuntament en un dels actes fallers que generen més expectació del cicle festiu que té el seu fermall d’or en les Falles de cada mes de març.

Després del ple extraordinari de la Junta Central Fallera (JCF) celebrat en el saló de plens consistorial, Catalá ha llegit el veredicte del jurat que ha triat a les guanyadores d’entre vint-i-sis candidates, tretze per a fallera major i altres tantes per a fallera major infantil, que a partir d’ara formaran part de les seues respectives corts d’honor i les acompanyaran en multitud d’actes durant els pròxims mesos.

Berta Peiró va estudiar Relacions Laborals i Recursos Humans a la Universitat de València i actualment es dedica a gestionar l’equip d’una immobiliària de 40 persones com a responsable del departament de Recursos Humans, segons la *JCF.

Per part seua, Lucía García estudia sisé de Primària en Escoles San José (Jesuïtes), és fallera des dels 2 anys i segons ha comptat al jurat és una xiqueta que s’involucra molt en les activitats del casal i té “grans dots artístics”, mentre les seues aficions favorites són el bàsquet, el teatre i el tenis.

En les breus converses que ha mantingut amb ambdues, Catalá els ha felicitat pel nomenament i els ha desitjat molta sort en les seues noves comeses com a màximes representants del món faller, al que elles, entre llàgrimes, a penes han pogut contestar amb agraïments i el compromís de fer-lo tan bé com siga possible.

Peiró i García prendran així el relleu a María Estela Arlandis (de la comissió Bisbe Jaume Pérez-Luis Oliag) i Marina García Arribas (Manuel de Falla-Tamarindes), i aquest dimarts, a les 19 hores, tindrà lloc l’acte de proclamació de totes dues com a noves reines de les festes de València en un solemne acte que acollirà també l’Ajuntament.

Serà la primera ocasió en què ambdues es dirigisquen oficialment al món faller en els seus respectius discursos d’inici de regnat, després de les primeres paraules, bastant atropellades i preses de l’emoció del moment, amb què han respost aquest dilluns a l’alcaldessa en la ‘*telefonada’ més famosa i esperada de l’any per al món faller.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà