El PP presentarà mocions als ajuntaments contra el ‘tasazo’ de residus

El PP de la província de València presentarà mocions als ajuntaments perquè el Govern rectifique el ‘tasazo’ de residus i aprove una moratòria fins que no es duga a terme un desenvolupament reglamentari de la taxa que establisca uns criteris clars que servisquen de guia per a tots els ajuntaments i mancomunitats.

El PP considera que la llei “ataca” l’autonomia local perquè obliga els ajuntaments a establir la taxa fins i tot en els quals estan econòmicament sanejats i tenen capacitat per a sufragar el servei, i argumenta que els carrega amb una responsabilitat per a la qual no estan tècnicament preparats.

“Mentrestant, el Govern no fa els seus deures, no duu a terme cap desenvolupament reglamentari per a implantar, per exemple, sistemes bàsics i avançats de reciclatge, i no desenvolupa l’impost sobre el depòsit en abocadors perquè es pague en funció del nivell i qualitat del reciclatge”, segons el PP, que apunta que hi haurà gent que si paga, decidirà no reciclar.

Per al president del PP de la província de València, Vicent Mompó, és una taxa “injusta” perquè es podria haver fet d’una manera més equitativa, i afirma que provocarà que les famílies “empitjoren” la seua situació econòmica.

Mompó ha criticat que la taxa no anirà acompanyada de bonificacions per a qui més ho necessita, la qual cosa evidència, al seu judici, “una falta de sensibilitat” cap a la ciutadania.

Traslladar el 100% del cost de la recollida, el transport i el tractament de residus a la ciutadania, deixant als ajuntaments en l’obligació de gestionar un problema és “sorprenent”, declara Mompó.

Finalment, ha dit, la Diputació de València estarà al costat dels ajuntaments “per a resoldre dubtes i ajudar-los aplicar la taxa de la manera més justa possible”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà