BANNER LLIRIA

Jordi Savall torna al Palau de la Música per a donar suport als afectats de la Dana

palau de la musica

El concert tindrà lloc el 7 de febrer

El Palau de la Música de València acollirà un altre gran concert solidari, el divendres 7 de febrer, a les 19.30 hores, a la Sala Iturbi, organitzat per la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, liderada per Jordi Savall, per a donar suport a les persones afectades per la Dana.

D’esta manera, i amb la direcció del mestre Jordi Savall, que no visitava el Palau de la Música des del 2016, dirigirà la Missa en Do menor, K. 427 de Wolfgang Amadeus Mozart, juntament amb La Capella Nacional de Catalunya i Le Concert des Nations.

De caràcter gratuït, per a este concert solidari hi haurà una fila 0 les aportacions de la qual es canalitzaran a través del compte habilitat per la Generalitat a este efecte. Així mateix hi haurà una altra les aportacions de la qual es canalitzaran a través del compte habilitat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Les entrades estaran a la disposició del públic, dos per usuari, el 28 de gener, a partir de les 10 hores, en les taquilles del Palau i en la web: www.palauvalencia.com.

El director del Palau de la Música, Vicente Llimerá, ha destacat la importància de la solidaritat i l’empatia de grans artistes com Jordi Savall amb iniciatives com este programa, afirmant que «la música no sols és un mitjà d’expressió artística, sinó també una eina poderosa per a bastir ponts i oferir suport als qui més ho necessiten. Este concert “és un exemple del compromís de Jordi Savall i de la cultura amb les causes solidàries, alguna cosa que des del Palau de la Música secundem amb entusiasme”.

Esta serà la sisena ocasió que Jordi Savall actue a la Sala Iturbi del Palau de la Música, des que debutara el 1994 amb La Capella Nacional de Catalunya i Hesperion XXI, sent en les altres ocasions Le Concert des Nations la formació que va dirigir.

Dedicat a la cerca d’estes músiques antigues, les llig i les interpreta amb la seua viola de gamba o com a director. La seua activitat com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, ho situen entre els principals artífexs del fenomen de la revaloració de la música històrica.

És fundador, amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989) amb els quals explora i crea un univers d’emocions i de bellesa que projecta al món i a milions d’amants de la música.

Al llarg de la seua carrera, ha gravat i editat més de 230 discos de repertoris de música medieval, renaixentista, barroca i del classicisme, amb una especial atenció al patrimoni musical hispànic i mediterrani, que han sigut mereixedors de moltes distincions com el Midem Awards, el International Classical Music Awards i un Grammy Award.

En 2008, Jordi Savall va ser nomenat Ambaixador de la Unió Europea pel diàleg intercultural i, al costat de Montserrat Figueras, van ser investits «Artistes per la Pau» dins del programa «Ambaixadors de bona voluntat» de l’UNESCO.

Entre 2020 i 2021, pel 250 aniversari de Beethoven, va dirigir la integral de les seues simfonies al capdavant de l’orquestra Le Concert des Nations i les va gravar en dos CDs amb el títol «Beethoven Révolution».

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà