Els recintes esportius i el cotxe de la Policía Local es doten amb desfibril·ladors

desfibrilador2

Vilamarxant ha rebut dos subvencions d’Obra Social ‘la Caixa’ i la Fundación Caja Rural

El pavelló, el poliesportiu i a un dels vehicles de la Policia Local de Vilamarxant disposen de tres desfibril·ladors que ja estan col·locats en les instal·lacions esportives on es congrega un gran nombre d’esportistes i de públic i al cotxe patrulla per atendre este tipus d’emergència vital.

Els desfibril·ladors han sigut adquirits gràcies a dos subvencions de 4.000 euros d’Obra Social ‘la Caixa’ i de 1.300 euros aportats per la Fundación Caja Rural de Cheste. Els directors a Vilamarxant d’estes entitats, Cristina Aguilar i Javier Doménech, han fet el lliurament dels aparells, junt a l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos; el segon tinent d’alcalde, Eliseo Sanz; i el regidor d’Esports, Manolo Bernard. El cap de la Policia Local,  també ha assistit per recollir el desfibril·lador que hauran de portar sempre damunt al vehicle patrulla per assegurar una ràpida actuació en cas d’urgència.

Per emprar els desfibril·ladors, treballadors dels recintes esportius i agents han completat la formació necessària en l’ús d’estos dispositius i en la reanimació cardiopulmonar, impartit per professionals especialitzats en socorrisme i primers auxilis.

El decret autonòmic també marca que, excepcionalment i quan no hi haja a les instal·lacions personal acreditat per a l’ús dels desfibril·ladors, podrà recórrer a ells qualsevol persona que es trobe present en el lloc de l’emergència, sempre que estiga en comunicació amb emergències, a través del 112.

El regidor d’Esports ha destacat que “amb els desfibril·ladors, les instal·lacions esportives municipals són més segures ja que el seu ús pot salvar vides. Estos dispositius permeten una resposta immediata en cas d’una parada cardiorespiratòria, abans que arriben els professionals sanitaris que sempre hauran de dur endavant la seua tasca professional i assegurar la correcta recuperació del pacient”.

Esta iniciativa s’emmarca dins d’un pla estratègic de seguretat en instal·lacions esportives que inclou altres actuacions com ara tasques per previndre la legionel·la, les revisions de les instal·lacions elèctriques i contra incendis, supervisió dels equipaments esportius i millores d’accessibilitat.

Estos dispositius estan dissenyats per usos no sanitaris, de tal forma que són segurs per a qualsevol persona que els empre. A més, tenen la capacitat de reconéixer si la persona afectada ha de rebre una descàrrega i avisa al portador perquè únicament haja de prémer un botó i aplicar-la. La rapidesa d’estos dispositius és indispensable ja que, cada minut que passa en una parada cardiorespiratòria, es redueix la possibilitat de supervivència un 10%.

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà