S’ha acordat en la Junta Local de Seguretat
El passat dimarts es va reunir la Junta Local de Seguretat de Vilamarxant al Saló de Plens de l’Ajuntament on es va acordar que la Policia Local de la localitat se sume al programa Viogen per millorar la protecció de les víctimes de la violència de gènere.
Concretament, es tracta una ferramenta del Ministeri de l’Interior que integra la informació policial, judicial i penitenciària sobre casos de violència de gènere i les seues circumstàncies. D’esta forma, els funcionaris de la Policia podran consultar estes dades quan hi haja un possible cas de violència masclista i actuar de la forma més adequada possible, sempre en coordinació amb la Guàrdia Civil.
Així ho ha indicat el consistori local a un comunicat on ha apuntat que a la reunió van assistir l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos; el primer i segon tinent d’alcalde, Voro Golfe i Eliseo Sanz; el subdelegat del Govern a València, José Vicente Herrera; Luís Maicas i Laila Mohamed, inspector i subinspectora de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana; Francisco Miguel Orozco, tinent de la Guàrdia Civil de Llíria; el sergent de la Guàrdia Civil de Vilamarxant, Asensio Muñoz; el cap de la Policia Local de Vilamarxant, J. M. Peña; Carla Mercé, de la Unitat de Coordinació de la Violència sobre la Dona; Mª Ángeles Merino, de la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern; José García, vocal de la Subdelegació; i Francisco A. Amorós, també de Subdelegació del Govern.
A més, en la reunió es va tractar el procediment d’actuació i coordinació entre els diferents cossos de seguretat perquè puguen dur endavant mesures efectives per protegir a les víctimes de violència masclista.
Segons explicava l’alcalde de Vilamarxant, “es tracta d’establir un marc d’actuació perquè els cossos de seguretat implicats puguen coordinar-se de la forma més ràpida i aportant la major protecció possible a les dones víctimes de violència de gènere”.
L’Ajuntament de Vilamarxant ha adequat les instal·lacions de la Policia Local per oferir una atenció personalitzada, en un espai on les víctimes puguen sentir-se més protegides, còmodes i segures a l’hora de rebre l’atenció necessària en cada cas.
Robatoris al camp i cita prèvia, altres temes tractats
En la reunió, també es va informar sobre les estadístiques de robatoris al municipi. Segons les dades de Delegació del Govern, Vilamarxant està dins dels paràmetres normals i es continuarà treballant de forma conjunta per previndre i evitar estos delictes, especialment robatoris a l’extrarradi o al camp.
D’acord amb les dades de la Guàrdia Civil, els robatoris al camp van disminuir un 2,26% de 2016 a 2017. Per continuar en esta línia i vetlar per la seguretat de les collites locals, es va incidir en la necessitat de continuar treballant de forma conjunta i coordinada el grup ROCA de la Guàrdia Civil, la Policia Local de Vilamarxant, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional i la secció de Seguretat Alimentària de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.
En este 2018, ja s’han dut a terme diferents inspeccions que han suposat la fi de l’activitat i el precintament d’un magatzem de comerç de taronges que registrava irregularitats i la detecció de diverses documentacions suposadament falsificades en un altre.
Per últim, la Guàrdia Civil va informar que, a partir de l’1 de març, caldrà demanar cita prèvia per qualsevol gestió amb les intervencions d’armes que hagen de fer-se a les seues dependències a Llíria.