BANNER LLIRIA

Tres dones de Vilamarxant llegeixen el manifest en el Dia Internacional de la Dona

Desenes de veïns i veïnes es congreguen a l’Ajuntament

Este dijous, desenes de veïnes i veïns de Vilamarxant, membres de diferents col·lectius i associacions i representants municipals s’han donat cita a les portes de l’Ajuntament de Vilamarxant per reivindicar el paper de les dones en la societat i demanar una equiparació real de drets laborals i socials entre sexes en el Dia Internacional de la Dona.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on han destacat que tres veïnes del municipi, en representació de les dones de Vilamarxant, han llegit una moció aprovada conjuntament per tots els grups polítics a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

L’acte va començar amb les paraules de la regidora de Comunicació i Participació Ciutadana, Amparo García, qui ha destacat la importància d’esta data i del paper de la dona en la societat, “per això hem triat a tres veïnes del nostre municipi que representen perfectament els valors que es transmeten i es reivindiquen en un dia com el de hui”, destacava.

Així, la lectura ha estat a càrrec de Teresa Gil, metgessa en urgències hospitalàries a l’Hospital General de València; Ruth de los Reyes, enginyera agrònoma i doctora en Tecnologia dels Aliments; i Sandra Sornosa, investigadora a l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe i doctora en Químiques. Totes tres desenvolupen professions que, anys enrere, tenien un marcat caràcter masculí en l’imaginari col·lectiu social.

En la moció es remarca que “en els últims temps, la crisi econòmica ens ha portat a una situació de major desigualtat. Així mateix, la situació econòmica ha suposat un atac directe contra el procés d’igualtat entre dones i homes, en aspectes tan importants com la precarietat laboral”.

També es destaca que “a l’Estat Espanyol, la situació dista molt de la d’altres països del nostre voltant. Així, la diferència salarial se situa en un 23,25%, és a dir, una mitjana d’uns 6.000 euros anuals menys per una treballadora que desenvolupa un treball d’igual valor que un home, segons dades de l’últim informe realitzat per les organitzacions sindicals. Se segueixen produint flagrants casos de violència de gènere, discriminació salarial, major índex de desocupació femenina, escassa presència de dones en llocs de responsabilitat política, social, cultural i econòmica i continuen havent-hi molts problemes per conciliar la vida personal, laboral i familiar”.

També s’afirma que, per tots estos arguments, “és més que necessària una llei per pal·liar esta injustícia social i econòmica que afecta a totes les dones treballadores, així com la implementació de les mesures que les Corts Valencianes van instar al govern estatal”.

Amb este acte, l’Ajuntament de Vilamarxant ha volgut mostrar la seua implicació per la igualtat de gènere i es compromet a dur endavant les mesures acordades i necessàries que estiguen al seu abast. Pel que fa a l’administració local, l’any passat, el consistori va impulsar el primer Pla d’Igualtat Municipal per detectar qualsevol tipus de desigualtat salarial o de comportament que no respecte l’equiparació de drets i el respecte entre sexes i donar, quant abans, la solució adequada.

D’altra banda, ha recordat que l’Ajuntament de Vilamarxant ha donat esta jornada suport a les treballadores municipals que han volgut sumar-se a la vaga feminista convocada a nivell mundial. Amb el lema “Si nosaltres parem, es para el món”, es pretén fer una crida a totes les persones amb la finalitat de reflexionar sobre què passaria si les dones deixaren de fer totes les tasques que assumeixen en el seu dia a dia i que, en moltes ocasions, reben per elles menys reconeixement social i econòmic que els homes.

Amb esta jornada es vol donar un pas mes per eradicar una injustícia social que ens afecta a totes i a tots.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà