BANNER LLIRIA

Capella de Ministers va fer gaudir a Vilamarxant d’un concert càlid on es va recòrrer “un viatge d’història, de diàleg i de pau”

Un viatge musical pel Mediterràni

L’església de Santa Caterina de Vilamarxant es va inundar d’olor a mar diumenge a la vesprada quan les primeres notes de la formació valenciana Capella de Ministers van començar a sonar per oferir el concert “Mediterraneum: Orient&Occident”.

Els integrants d’aquesta formació, capitanejada per Carles Magraner, van transportar el públic assistent a solcar les aigües i les cultures banyades pel mar Mediterrani medieval, amb la música com a llengua universal.

I és que, els intèrprets Carles Magraner (viella i violes), Aziz Samsaoui (çura saz, santur, oud i qanun), Jota Martínez (viola de roda, llaüt i cítola), Eduard Navarro (duduk, mizmar, zurna, cornamuses i xirimies) i Pau Ballester (tintinabulum i percussions) van fer que el recinte siguera un reflex cultural de les costes ibèriques, itàliques, balcàniques, nord-africanes i asiàtiques que banya este mar, amb els instruments propis de l’època.

Segons explicava Carles Magraner, “la música de ‘Mediterraneum’ es basa en els viatges que va fer l’intel·lectual Ramón Llull durant els segles XIII i XIV, amb els quals va intentar difondre la fe cristiana a través del diàleg i amb llargs trajectes des de Mallorca, la seua terra natal, passant per Barcelona, París, Roma, les illes gregues o el nord d’Àfrica”.

Cada peça interpretada descobria al públic particularitats i l’entorn musical d’estes zones pertanyents a les riberes del Mediterrani. En conjunt, el concert va ser més que música ja que, com va indicar Carles Magraner, “es tractava de fer, totes i tots junts, un viatge d’història, de diàleg i de pau”.

L’espectacle va finalitzar amb l’aplaudiment de tot el públic i molts comentaris referits a la qualitat de les interpretacions; fins i tot, moltes de les persones assistents van descobrir este gènere musical.

L’agraïment va ser mutu ja que, en acabar l’actuació, Carles Magraner destacava que havien “tocat molt a gust” en l’escenari en què es va convertir l’església, “gràcies a la calidesa i el respecte de les persones assistents i també per la bona sonoritat que hem aconseguit al recinte”.

I així, el públic de Vilamarxant que va marxar de l’església de Santa Caterina amb la satisfacció d’haver vist al seu poble a una de les formacions musicals més importants de tot el món.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà