Vilamarxant proposa baixar l’IBI per a compensar la pujada de la taxa de residus

pleno vilamarxant

Situarà l’IBI en 0,59 i permetrà alleujar la càrrega impositiva en 2025

L’alcalde de Vilamarxant, Héctor Troyano, proposarà en el ple extraordinari que se celebrarà la setmana vinent, la reducció de l’IBI per a compensar la pujada obligatòria que el Govern ha impost sobre la taxa de les escombraries.

Després de l’aprovació de la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de Residus i Sòls Contaminats, el Govern va donar un termini de 3 anys perquè els ajuntaments establiren l’obligatorietat de la Taxa de Recollida, Transport i Tractament dels residus, forçant així al fet que el cost d’aquest serveis repercutisca completament en la ciutadania i obligant, per tant, al fet que la totalitat d’aquesta quantia siga coberta amb els impostos dels contribuents.

Davant l’increment de la càrrega impositiva que experimentarà el veïnat a partir de l’entrada en vigor d’aquesta llei, l’alcalde de la localitat ha decidit contrarestar l’impacte que això tindrà entre la ciutadania i, per a això, proposarà la baixada de l’IBI (tant rústic com urbà).

Vilamarxant compta amb un IBI de 0,65 que, després de la baixada proposada, se situaria en el 0,59, equiparant-se així a la mitjana de l’IBI que apliquen la resta dels municipis de la comarca de Camp de Túria.

“Aquesta mesura contínua en la línia que portem seguint en els últims anys: una menor càrrega impositiva es tradueix en una major recaptació i posa a Vilamarxant entre els pobles més competitius de la comarca” ha explicat l’alcalde.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà